Vederlagsfri fysioterapi
Hvornår kan man få vederlagsfri fysioterapi?
Hvis du har en særlig særlige kronisk og/eller progressiv sygdom, er du berettiget til at få få vederlagsfri fysioterapi ( §62). Du kan få 2 slags henvisninger:
- Paragraf §62 (Svært fysisk handicap): Her får du dækket holdtræning og manuel behandling af regionen
- Paragraf §62 (Uden svært fysisk handicap): Her får du dækket holdtræning af regionen, men du skal selv betale for manuel behandling. Hvis du skal have manuel behandling skal du have en almindelig henvisning §51.
Eksempler på diagnoser, som er med i ordningen, samt vi har erfaring med er:
- Gigtsygdomme som leddegigt, sjøgren, rygsøjlegigt og Becterew.
- Neurologiske sygdomme som sclerose, muskelsvind, fysisk handicap efter blodprop i hjernen og Parkinson.
- Følger efter ulykker, f.eks lammelser af arme og ben eller amputation.
- Medfødte sygdomme, spastiske lammelser
- Skoliosevinkel over 20 gr. / børn og unge under 18 år
Det er din egen læge der skal redegøre, samt give dig din diagnosekode. Vi kan hjælpe dig med oplysninger om de specifikke diagnoser, og informere din læge.
Vederlagsfri behandling og/eller træning – hvad passer til dig?
Det kan være svært at fungere med en funktionsnedsættelse, og derfor kan vi hjælpe dig med den rette behandling eller træning/ genoptræning. Din sygdom skal være på Sundhedsstyrelsens diagnoseliste, og du skal som patient opfylde nogle særlige kriterier i forhold til fysisk funktionsnedsættelse.
Du kan få individuel behandling, hvis dit handicap påvirker din dagligdag og du har brug for personlig hjælp til påklædning og lign., eller hvis du permanent anvender hjælpemidler for at få din dagligdag til at fungere. Vi vil som fysioterapeuter vurdere hvilken behandling du har bedst af, og sammen med dig sætter vi nogle mål for din behandling eller træning.
Holdtræning på Klinik Åboulevard
Vi har rigtig mange hold til dig med et kronisk handicap med funktionsnedsættelse, og det er utrolig givtigt at være på hold med andre ligesindede. Der opstår hurtigt et tilhørsforhold og det sociale påholdende er vigtigt.
Vi har rigtig gode faciliteter på klinikken til netop dig med et varigt handicap. Vi har direkte adgang fra gadeniveau til klinikken, kortvarig parkeringsplads lige udenfor hoveddøren, så du kan blive sat af lige udenfor klinikken og elevator mellem vores etager. En del af vores træningsudstyr er valgt særligt med fokus på, at dig med en funktionsnedsættelse kan træne effektivt
Hvor længe holder en henvisning?
Din henvisning til vederlagsfri fysioterapi gælder i et år, hvis du skal fortsætte, udarbejder fysioterapeuten en elektronisk status, som sendes til din læge. Din læge kan så, hvis han/hun er enig i vores vurdering, sende en ny henvisning ud på henvisningshotellet. Du kan også opleve at vi jævnligt laver nogle forskellige fysiske test. Det er for at finde ud af om din træning eller behandling skal justeres lidt.
Er du i tvivl om du er berettiget, kan du altid kontakte os – så hjælper vi dig så godt, vi kan.