Prøv vores klinik på Vesterbro, klinikwestend.dk
Har du spørgsmål, så fang os på3536 6662
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Genoptræning af knæ

Når dit knæ skal genoptrænes, skal dine knæmuskler og sener styrkes, din bevægelighed i leddene generhverves, og din koordination typisk forbedres.

Alt afhængig af din situation, kan genoptræningen af dit knæ på vores klinik foregå som en kombination af træning med en personlig træner, specialiseret holdtræning og manuel fysioterapi-behandling.

Få en snak om din problemstilling på 35 36 66 62 eller bestil en tid til behandling eller træning med det samme lige her.

Årsager til, at et knæ skal genoptrænes

I dagens Danmark er der mange, der har problemer med knæet. Det kan skyldes alt fra sygdomme som gigt, smertetilstande i sener som løberknæ eller springerknæ – til skader på korsbåndet, ledbåndet, brusken, menisken eller decideret knoglebrud i knæet.

Også efter en knæoperation, har du som regel brug for at genoptræne dit knæ.

Genoptræning af knæ: Hvordan gør vi?

genoptræning knæ

Da der kan være mange forskellige årsager til, at dit knæ har behov for genoptræning, er det også meget forskelligt, hvordan dit knæ skal trænes op igen.

Booker du en tid til konsultation hos os, starter vi med grundigt at tjekke, hvad årsagen til dine gener er – og herudfra kortlægge en plan for din genoptræning.

Træning
Den vigtigste del af din genoptræning er naturligvis fysisk træning. Ud fra din problemstilling og dine ønsker, kan du vælge:

  • … Om du ønsker en af vores fysioterapeuter som personlig træner. Her vil din personlige træner skræddersy et genoptræningsprogram til dig og følge dig fra start til slut i processen.
  • … Om du vil deltage på vores fælles knæ-holdtræning. Holdtræningen er et effektivt miks af koordinations-, styrke- og smidigheds-træning.
  • … Eller om du vil have træningsøvelser med hjem, som du selv kan øve uden træner.

Find skemaoversigten over vores holdtræning lige her.

Du kan også tage et kig på vores video her, og se et eksempel på, hvordan vores træning ser ud:

Fysioterapeutisk behandling som genoptræning knæ

I Klinik Åboulevard arbejder vores fysioterapeuter med mobiliserings- og manipulationsteknikker. Begge behandlingsteknikker har det formål at reparere på dit knæs udfordringer – og samtidig at forebygge, at dit knæ vil opleve samme problem igen. Teknikkerne er effektive til, på sund vis, at optimere leddenes mobilitet og cirkulationen i vævet.

Når dit knæ skal genoptrænes, og du får fysioterapeutisk behandling, vil din fysioterapeut samtidig give dig en helhedsorienteret behandling – idét smerter i dit knæ sagtens kan skyldes problemer andre steder i kroppen.

Book en tid lige her – eller ring til os på 35 36 66 62 og hør mere.

Symptomer på, at dit knæ skal tjekkes

  • Knæleddene er ømme og kan være hævede
  • Det er sværere for dig at bevæge dine knæ, end det plejer
  • Du oplever smerter i og omkring knæet, særligt når det belastes
  • Du har svært ved at strække dit knæ og føler, det er “låst” i en bestemt stilling

behandling som genoptræning af knæet

Forebyggelse af knæskader – 6 enkle råd

  1. Træning er vigtigt for at holde dig sund og rask. Det er dog ligeså vigtigt, at du holder pauser mellem intervallerne af træning. Løb kan særligt være hårdt for knæene, hvis du ikke tænker dig om.
  2. Du må godt have “almindelige” ømme muskler efter træning, men træningen har været alt for hård, hvis dit knæ hæver eller giver dig decideret smerter.
  3. Varm både led og muskler op før din træning.
  4. Styrk dine benmuskler. Mange af benets muskler bruges til at styre knæet, og derfor aflaster det dit knæ, at dine ben er stærke.
  5. Tænk over, hvilke sko du bruger både til daglig og under din træning. Du skal tilpasse dit valg af sko, udfra den enkelte situation. En god støddæmpning er alfa og omega.’
  6. Brug dagens små pauser på at få bevæget flere muskelgrupper, end dem, du bruger ved at sidde på en kontorstol.

Klinik Åboulevard – specialister i genoptræning af knæ

I Klinik Åboulevard er vores fysioterapeuter specialiseret i genoptræning knæ. Både vores fysioterapeuter og massører bruger løbende tid på at videreuddanne sig og dygtiggøre sig indenfor netop dette speciale-område.

Læs mere om Klinikkens fysioterapeuter her.

Se også Gigtforeningens knæøvelser til genoptræning knæ lige her.

Alle vores fysioterapeuter er medlem af Danske Fysioterapeuter.

Hjertevarme og kompetence - tak til Tine, der tryllede en tid frem til mig, da der var allermest brug for den.
Stine H
Jeg har af flere omgange været hos Åboulevarden fysio og kan kun give både Stian, Dennis og Laura den bedste anbefaling
Bo S.
I would like to share my experience after 6 month recovery trainings that I had in this clinic after my knee surgery (removed meniscus). First of all, I had smooth and easy registration via phone and english was not a problem. However, most important thing that I would like to highlight is professional and careful support that I got from Casper! I really enjoyed the way how he prepared for our trainings where he combined various exercises so you can work out and have fun at the same time. Moreover, he prepared few individual programs for working out at home. Overall, great experience and definitely I could recommend using this clinic.
Tadas P.
Came there with diagnosed neurological symptoms. They made me all-better.Really enjoyed the team training twice a week.
Gert A.
Jeg har gået hos flere behandlere hos Klinik Åboulevard. Pernille Herlevsens fysioterapi, Signes massage og Rasmus's træningsprogram har givet mig min krop tilbage fra smerte helvede. Kan kun takke dem for at have hjulpet mig med hver deres kompetencer.
Sofie Gillesberg R.
Go og kompetent behandling
hilda victoria petäjämaa A.
Super dejligt og hyggeligt sted
Karina S.
Kompetent behandling og hurtige tider
Jørgen M.
Meget høj faglighed .
Kjeld Ammentorp H.
Brilliant and professional fisiotherapists
Carlos L.
Et super godt sted, hvor man kan følge sig 100% sikker på at der bliver taget godt af ens problem.Kan varmt anbefalde dette sted.
Mette K.
Jeg har i mange år haft problemer med min nakke og lænd. Mange behandlere har haft forsøgt at hjælpe, men uden virkning.Efter at blive behandlet på klinik Åboulevard, hvor min krop blev set som en helhed, er jeg nu symptomfri. Fantastisk kompetent behandler, og imødekommende og lyttende.Kan kun give min bedste anbefalinger.
Christina G
Well equipped professionals who quicky diagnosed and treated my spine problem. Efficient booking and payment system. Happy with the great service!
Jan R.
Rigtigt godt sted til behandling af Ryg smerter. Fysioterapi der virkelig virker og hjælper i dagligdagen. Har gået der mange gange og er blevet væsentligt mere fleksibel.
Søren E.
Professional help and therapy for your spine.
Maciej B.

Det siger de også om os

 • Havde store problemer med min ryg og er nu nærmest symptom fri efter kun 1 måned! Virkelig professionelt og et rigtig rart sted at komme. Kan kun anbefale andre at få behandling her. Specielt tak til Rasmus, som bare er sindssygt dygtig.
  Natalie Ostenfeldt Jespersen
 • Jeg lider af kroniske knæsmerter og har derfor brugt fysioterapeuterne i klinikken af to omgange; i 2013-2015, hvor jeg fik hjælp til at komme i gang med vedholdende og smertefri træning, og så igen her i 2017 efter et tilbagefald, som jeg nu er godt ovre. Jeg har kun ros til overs for fysserne her i klinikken, som jeg anbefaler til alle jeg kender
  Stine Linde
 • Ville træne op til marathon, men fik mig desværre en knæskade på vejen. Jeg fik anbefalet Klinik Åboulevarden og kontaktede dem straks. Efter 3 måneder løber jeg 7-8 km igen, juhu. Super professionelt sted – man får virkelig noget for pengene på de 30 minutter hver session varer. Fantastisk sted!
  Sarah Sonja Hugger
Flere udtalelser
Prøv vores klinik på Vesterbro

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking