Prøv vores klinik på Vesterbro, klinikwestend.dk
Har du spørgsmål, så fang os på3536 6662
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Genoptræning af skulder

Når din skulder skal genoptrænes, handler det om at stabilisere skulderbladet og de omkringliggende muskler. Vi bruger nemlig vores skulder i næsten alle bevægelser, hvad end det er gennem sport eller arbejde. Af den grund er skulderskader også en af de hyppigste skader, vi danskere påfører os.

Hos Klinik Åboulevard har vi stor erfaring med genoptræning af skulder, hvad end det er efter operation, overbelastning eller skade.

Vil du bestille en tid, eller høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig, er du velkommen til at give os et kald på tlf.35 36 66 62 eller bestille en tid i boksen lige til højre – så  vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

Her kan du læse hvilke former for genoptræning vi også hjælper med.

Hvornår skal en skulder genoptrænes?

Der kan være flere grunde til, at en skulder skal genoptrænes. Det behøver ikke kun være grundet fysisk hård aktivitet. Vi bruger nemlig skulderen til næsten alt vi foretager os – også når vi sidder foran computeren på arbejdet. Det er derfor forskelligt fra patient til patient, hvad årsagen er.

Genoptræning af skulder

De hyppigste årsager til genoptræning af skulder:

 • Efter skulderoperation
 • Et hårdt fald på skulderen
 • Forkert bevægelse ved fysisk aktivitet eller sport
 • Overbelastning af skulderen
 • Fejlbelastning af skulderen

Uanset hvordan du har påført dig en skulderskade, sørger vi altid for, at dit forløb med genoptræning af skulder er skræddersyet til netop dig.

Hvordan fungerer skulderen?

Skulderen er meget kompleks. Der er utrolig mange led og sener i spil, når vi bruger den. Derfor er det vigtigt, at genoptræningen er nøje udformet efter den enkelte skade.

Skulderleddet består af et stort ledhoved og en lille ledskål. Da bevægeligheden i skulderleddet er meget høj, er det nødvendigt, at det bliver stabiliseret af de omkringliggende skuldermuskler. Skuldermusklerne består af store muskler, med en underliggende lille muskelgruppe kaldet rotator cuff. De små muskler sørger for at koordinere og stabilisere bevægelserne, så de store muskler bedre kan koncentrere sig om de bevægelser, der i højere grad belaster skulderen.

Du er mere end velkommen til at give os et kald på tlf.35 36 66 62 eller skrive en mail til → kontakt@klinikaaboulevard.dk, så finder vi en tid, der passer ind i din kalender.

Hvordan foregår en genoptræning af skulder?

Hos Klinik Åboulevard går vi meget op i, at dit program er skræddersyet din skade eller problem. Derfor vil vi altid starte med en grundig funktionsundersøgelse af din skulder, for at afklare problemet og efterfølgende kortlægge et program, der gavner dig på bedst mulig vis.

Uanset hvilken skulderskade du har påført dig, er det vigtigt ikke at overbelaste den mere end nødvendigt. Overbelastning kan nemlig sænke helingsprocessen og i værste tilfælde gøre skaden værre. Det er derfor en god idé at kontakte din læge eller en fysioterapeut så hurtigt som muligt.

Genoptræning af skulder efter operation

Stabilitetstræning

En skulderskade kan forårsage betændelse og hævelse. En konsekvens af det er ofte, at de små muskler, kaldet rotator cuff, ikke længere stabiliserer de store muskler og de sættes derfor ud af funktion. Stabilitetstræning er derfor en væsentlig faktor for, at du genvinder mobiliteten i din skulder.

I klinikken tilbyder vi 3 forskellige former for genoptræning af skulder.

 • Personlig fysioterapeutisk træning med skræddersyet program
 • Holdtræning med fokus på nakke/skulder og ryg – Find skemaet over → holdtræning
 • Træningsøvelser du kan foretage dig derhjemme

Uanset graden af din skulderskade guider vi dig gennem hele forløbet. En kombination af de forskellige træningsformer er ofte en god idé, hvis man gerne vil speede helingsprocessen lidt op. Vedligeholdelse af øvelserne kan nemlig være med til at holde skuldersmerter og skulderskader på afstand.

Forebyggelse af skulderskader

En skulderskade kan aldrig helt forudsiges. Der er dog simple små råd du kan følge, for at mindske din chance for fremtidig bøvl med skulderen.

Læs mere om forebyggelse af nakke- og skuldersmerter her.

Ring og bestil en tid i dag

Har du spørgsmål eller vil du bestille en tid til konsultation, er du velkommen til at give os et kald på tlf.35 36 66 62 eller sende en mail til kontakt@klinikaaboulevard.dk. Så lægger vi i fællesskab en plan for din genoptræning af skulder.

Det siger de også om os

 • Havde store problemer med min ryg og er nu nærmest symptom fri efter kun 1 måned! Virkelig professionelt og et rigtig rart sted at komme. Kan kun anbefale andre at få behandling her. Specielt tak til Rasmus, som bare er sindssygt dygtig.
  Natalie Ostenfeldt Jespersen
 • Jeg lider af kroniske knæsmerter og har derfor brugt fysioterapeuterne i klinikken af to omgange; i 2013-2015, hvor jeg fik hjælp til at komme i gang med vedholdende og smertefri træning, og så igen her i 2017 efter et tilbagefald, som jeg nu er godt ovre. Jeg har kun ros til overs for fysserne her i klinikken, som jeg anbefaler til alle jeg kender
  Stine Linde
 • Ville træne op til marathon, men fik mig desværre en knæskade på vejen. Jeg fik anbefalet Klinik Åboulevarden og kontaktede dem straks. Efter 3 måneder løber jeg 7-8 km igen, juhu. Super professionelt sted – man får virkelig noget for pengene på de 30 minutter hver session varer. Fantastisk sted!
  Sarah Sonja Hugger
Flere udtalelser
Prøv vores klinik på Vesterbro

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking