Prøv vores klinik på Vesterbro, klinikwestend.dk
Har du spørgsmål, så fang os på3536 6662
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Genoptræning af skulder

Når din skulder skal genoptrænes, handler det om at stabilisere skulderbladet og de omkringliggende muskler. Vi bruger nemlig vores skulder i næsten alle bevægelser, hvad end det er gennem sport eller arbejde. Af den grund er skulderskader også en af de hyppigste skader, vi danskere påfører os.

Hos Klinik Åboulevard har vi stor erfaring med genoptræning af skulder, hvad end det er efter operation, overbelastning eller skade.

Vil du bestille en tid, eller høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig, er du velkommen til at give os et kald på tlf.35 36 66 62 eller bestille en tid i boksen lige til højre – så  vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

Her kan du læse hvilke former for genoptræning vi også hjælper med.

Hvornår skal en skulder genoptrænes?

Der kan være flere grunde til, at en skulder skal genoptrænes. Det behøver ikke kun være grundet fysisk hård aktivitet. Vi bruger nemlig skulderen til næsten alt vi foretager os – også når vi sidder foran computeren på arbejdet. Det er derfor forskelligt fra patient til patient, hvad årsagen er.

Genoptræning af skulder

De hyppigste årsager til genoptræning af skulder:

 • Efter skulderoperation
 • Et hårdt fald på skulderen
 • Forkert bevægelse ved fysisk aktivitet eller sport
 • Overbelastning af skulderen
 • Fejlbelastning af skulderen

Uanset hvordan du har påført dig en skulderskade, sørger vi altid for, at dit forløb med genoptræning af skulder er skræddersyet til netop dig.

Hvordan fungerer skulderen?

Skulderen er meget kompleks. Der er utrolig mange led og sener i spil, når vi bruger den. Derfor er det vigtigt, at genoptræningen er nøje udformet efter den enkelte skade.

Skulderleddet består af et stort ledhoved og en lille ledskål. Da bevægeligheden i skulderleddet er meget høj, er det nødvendigt, at det bliver stabiliseret af de omkringliggende skuldermuskler. Skuldermusklerne består af store muskler, med en underliggende lille muskelgruppe kaldet rotator cuff. De små muskler sørger for at koordinere og stabilisere bevægelserne, så de store muskler bedre kan koncentrere sig om de bevægelser, der i højere grad belaster skulderen.

Du er mere end velkommen til at give os et kald på tlf.35 36 66 62 eller skrive en mail til → kontakt@klinikaaboulevard.dk, så finder vi en tid, der passer ind i din kalender.

Hvordan foregår en genoptræning af skulder?

Hos Klinik Åboulevard går vi meget op i, at dit program er skræddersyet din skade eller problem. Derfor vil vi altid starte med en grundig funktionsundersøgelse af din skulder, for at afklare problemet og efterfølgende kortlægge et program, der gavner dig på bedst mulig vis.

Uanset hvilken skulderskade du har påført dig, er det vigtigt ikke at overbelaste den mere end nødvendigt. Overbelastning kan nemlig sænke helingsprocessen og i værste tilfælde gøre skaden værre. Det er derfor en god idé at kontakte din læge eller en fysioterapeut så hurtigt som muligt.

Genoptræning af skulder efter operation

Stabilitetstræning

En skulderskade kan forårsage betændelse og hævelse. En konsekvens af det er ofte, at de små muskler, kaldet rotator cuff, ikke længere stabiliserer de store muskler og de sættes derfor ud af funktion. Stabilitetstræning er derfor en væsentlig faktor for, at du genvinder mobiliteten i din skulder.

Genoptræning af skulder efter operation

Når du har fået en skulderoperation, er det vigtigt at genoptræne korrekt, så skulderens bevægelighed og styrke holdes ved lige.

Efter operationen må du bruge din arm frit så længe, det ikke gør ondt, eller din læge har fortalt dig andet. Du skal prøve at bruge din skulder så meget som muligt i hverdagen, uden det ikke giver stærke smerter. Hermed styrker du skulderen og øger dens bevægelighed, så du så hurtigt som muligt kan bruge skulderen optimalt.

Herudover skal du undgå tunge løft, skub og træk med den opererede skulder i de første 6-8 uger efter operationen. Du må desuden forvente at sygemelde dig i en periode efter, du har fået skulderen opereret.

Udover at bruge din skulder i dagligdagen, er det også nødvendigt, at du laver øvelser som et led i din genoptræning. Den korrekte genoptræning af din skulder efter en operation kan Klinik Åboulevard hjælpe dig med. Vi skræddersyer et program til dig, der tager hensyn til din operation og udfordringer, og vi guider dig gennem hele forløbet.

I klinikken tilbyder vi 3 forskellige former for genoptræning af skulder.

 • Personlig fysioterapeutisk træning med skræddersyet program
 • Holdtræning med fokus på nakke/skulder og ryg – Find skemaet over → holdtræning
 • Træningsøvelser du kan foretage dig derhjemme

Uanset graden af din skulderskade guider vi dig gennem hele forløbet. En kombination af de forskellige træningsformer er ofte en god idé, hvis man gerne vil speede helingsprocessen lidt op. Vedligeholdelse af øvelserne kan nemlig være med til at holde skuldersmerter og skulderskader på afstand.

Forebyggelse af skulderskader

En skulderskade kan aldrig helt forudsiges. Der er dog simple små råd du kan følge, for at mindske din chance for fremtidig bøvl med skulderen.

Læs mere om forebyggelse af nakke- og skuldersmerter her.

Ring og bestil en tid i dag

Har du spørgsmål eller vil du bestille en tid til konsultation, er du velkommen til at give os et kald på tlf.35 36 66 62 eller sende en mail til kontakt@klinikaaboulevard.dk. Så lægger vi i fællesskab en plan for din genoptræning af skulder.

Thank you so much to Maria McTurk for the massage she gave me ! Exactly what I needed. She is very professional, and I could feel how much she knows about bodies by the way she was treating my problem. She is as well a very kind person. Thank you once more !
Combe A.
Exceptional Physiotherapy Support for My Athletic JourneyAs a high-performance athlete, I've been a patient at Klinik Åboulevard for the past two years, and I'm extremely satisfied with Rasmus Andersen's physiotherapy services. His dedication and expertise have been crucial, not only in helping me recover from injuries but also in preventing them in my career. Highly recommended!
Lucas P.
Seriøs og super grundig behandling!
Rasmus K
I went to see Rasmus Andersen for a problem with my upper back and he has really been helping ease the pain and find solutions that I hope will be long lasting. I'm very happy with the treatment and he communicates and explains everything really well.
flora C.
Flinke mennesker- har været nogle gange for mit knæ og fået øvelser med hjem samt en IR laser behandling nogle gange. Det har desværre ikke virket for mig, men ellers god betjening og nok mindst lige så godt som andre steder.
poul martin B.
Jeg har gennem længere tid været udfordret af hovedpine.Hos Maria McTurk har jeg fået en professionel og effektiv massage, som har hjulpet på de smerter jeg har haft i flere år. Maria kommer derudover med forslag til supplerende behandlinger og der er et fint samarbejde med fysioterapeuterne, hvilket betyder at jeg oplever en faglig kompetent behandling af et personale som viser interesse for mine udfordringer. Udover det er Maria en venlig og imødekommende person som det er rart at komme hos.
Lisbeth H.
Jeg kan på det varmeste anbefale massage hos Maria.Maria tilbyder professionel behandling og hende varme og behagelige personlighed gør oplevelsen tryg og god.
christel T.
Maria er absolut den bedste massør, jeg nogensinde har været hos. Hun er super professionel og har hjulpet lig af med smerter og spændinger i ryggen.Jeg anbefaler hende stærkt.
Jonas S.
Maria McTurk er en super god massør, hun tager godt fat de rigtige steder, og hun er nærværende og kompetent.
Gitte Ørum M.
Gennem lang tid har jeg fået massage af Maria Mc Turk. Jeg kan varmt anbefale Maria som en dygtig og meget kompetent massør. Jeg går altid derfra med en følelse og oplevelse af at have modtaget lige præcis den massage, som jeg har brug for. Nærsom og alligevel med et fagligt dygtigt blik for, hvad min krop har brug for.
Jette F.
Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Maria McTurk! Hun er altid imødekommende og professionel, og får dig til at føle dig godt tilpas. Jeg går altid derfra med et smil og en god oplevelse.
Isabella N.
Maria yder virkelig professionelle og gode behandlinger. Jeg kan give mine bedste anbefalinger.
Stine N.
Efter to komplicerede hofteoperationer i hhv. 2018 og 2019 har jeg haft et langt genoptræningsforløb, hvor jeg bl.a. har pådraget mig overbelastningsskader i begge knæ samt i skuldre – sidstnævnte forårsaget af krykker. I sommeren 2020 blev jeg henvist af en speciallæge til Pernille Herlevsen, hvor jeg har været i genoptræningsforløb lige siden.Genoptræningen hos Pernille har fungeret rigtig godt. Det har været tilpasset netop til min situation, og løbende ændret i forhold til det aktuelle niveau. Pernille er god at sparre med, og hendes råd og vejledning har været en stor og vigtig hjælp, i et langt og slidsomt genoptræningsforløb. Jeg kan kun anbefale Pernille!
Mette J.
Gode dygtige behandlere og rart sted at komme. Kan klart anbefales. Tak for hjælpen.
Pelle G.
Super sted og behandler, der kan anbefales
Jette Outsen G.
Fantastisk forløb hos fysioterapeut Rasmus Andersen. Han har hjulpet mig ad flere omgange med invaliderende nakke- og skuldersmerter. Altid effektivt og trygt. Super professionel. De bedste anbefalinger herfra.
Trine K.
Jeg har gået til holdtræning hos Christian Skott i ca. et år nu, og er meget tilfreds med det. Christian har sammensat træningsprogrammer, som han løbende opdaterer, specielt til mine rygproblemer ifm. skoliosis. Christian er super dygtig og meget vidende. Holdtræningen er skræddersyet til de enkelte deltagere, hvilket fungerer rigtig godt for mig. Kan varmt anbefale klinikken og Christians behandling!
Benjamin Fingeret S.
Pernille Herlevsens behandlingsforløb har medvirket til, at jeg i dag kan udfolde mig fysisk, som jeg aldrig troede, at jeg skulle komme til igen efter en langt forløb med ryg- og hoftesmerter og hofteoperation. I en kombination af fokuseret individuel behandling og træningsforløb har jeg i dag opnået at være stort set smertefri. Så tak for det!
Frederikke J.
Efter besøg i dag hos fys Jesper Kruse, som ved samtale omkring min frossen skuler, bliver jeg glad og tryk når jeg går derfra. Er kompetent giver fyldestgørende svar og behandling og er i trygge rammer, en klar anbefaling at bruge fysioterapien ÅboulevardenI samme forbindelse kan jeg varmt anbefale massør Maria McTurk som kærlig og nænsom har hjulpet mig med de mange smerte, fra ikke at kunne komme til min arm, til nu at kunne masserer den, og en del af mine smerter nu er forsvundet, Maria forstod at læse mig, stor anbefaling herfra
Bente Lyng D.
Hjertevarme og kompetence - tak til Tine, der tryllede en tid frem til mig, da der var allermest brug for den.
Stine H
Jeg har af flere omgange været hos Åboulevarden fysio og kan kun give både Stian, Dennis og Laura den bedste anbefaling
Bo S.
I would like to share my experience after 6 month recovery trainings that I had in this clinic after my knee surgery (removed meniscus). First of all, I had smooth and easy registration via phone and english was not a problem. However, most important thing that I would like to highlight is professional and careful support that I got from Casper! I really enjoyed the way how he prepared for our trainings where he combined various exercises so you can work out and have fun at the same time. Moreover, he prepared few individual programs for working out at home. Overall, great experience and definitely I could recommend using this clinic.
Tadas P.
Came there with diagnosed neurological symptoms. They made me all-better.Really enjoyed the team training twice a week.
Gert A.
Jeg har gået hos flere behandlere hos Klinik Åboulevard. Pernille Herlevsens fysioterapi, Signes massage og Rasmus's træningsprogram har givet mig min krop tilbage fra smerte helvede. Kan kun takke dem for at have hjulpet mig med hver deres kompetencer.
Sofie Gillesberg R.
Go og kompetent behandling
hilda victoria petäjämaa A.
Super dejligt og hyggeligt sted
Karina S.
Kompetent behandling og hurtige tider
Jørgen M.
Meget høj faglighed .
Kjeld Ammentorp H.
Brilliant and professional fisiotherapists
Carlos L.
Et super godt sted, hvor man kan følge sig 100% sikker på at der bliver taget godt af ens problem.Kan varmt anbefalde dette sted.
Mette K.
Jeg har i mange år haft problemer med min nakke og lænd. Mange behandlere har haft forsøgt at hjælpe, men uden virkning.Efter at blive behandlet på klinik Åboulevard, hvor min krop blev set som en helhed, er jeg nu symptomfri. Fantastisk kompetent behandler, og imødekommende og lyttende.Kan kun give min bedste anbefalinger.
Christina G
Well equipped professionals who quicky diagnosed and treated my spine problem. Efficient booking and payment system. Happy with the great service!
Jan R.
Rigtigt godt sted til behandling af Ryg smerter. Fysioterapi der virkelig virker og hjælper i dagligdagen. Har gået der mange gange og er blevet væsentligt mere fleksibel.
Søren E.
Professional help and therapy for your spine.
Maciej B.
js_loader

Det siger de også om os

 • Havde store problemer med min ryg og er nu nærmest symptom fri efter kun 1 måned! Virkelig professionelt og et rigtig rart sted at komme. Kan kun anbefale andre at få behandling her. Specielt tak til Rasmus, som bare er sindssygt dygtig.
  Natalie Ostenfeldt Jespersen
 • Jeg lider af kroniske knæsmerter og har derfor brugt fysioterapeuterne i klinikken af to omgange; i 2013-2015, hvor jeg fik hjælp til at komme i gang med vedholdende og smertefri træning, og så igen her i 2017 efter et tilbagefald, som jeg nu er godt ovre. Jeg har kun ros til overs for fysserne her i klinikken, som jeg anbefaler til alle jeg kender
  Stine Linde
 • Ville træne op til marathon, men fik mig desværre en knæskade på vejen. Jeg fik anbefalet Klinik Åboulevarden og kontaktede dem straks. Efter 3 måneder løber jeg 7-8 km igen, juhu. Super professionelt sted – man får virkelig noget for pengene på de 30 minutter hver session varer. Fantastisk sted!
  Sarah Sonja Hugger
Flere udtalelser
Prøv vores klinik på Vesterbro

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking