Prøv vores klinik på Vesterbro, klinikwestend.dk
Har du spørgsmål, så fang os på3536 6662
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Behandling af knæskader og smerter i knæet

Knæskader er en af de mest almindelige former for muskuloskeletale skader, som mange mennesker oplever i løbet af deres liv. Knæet er et komplekst led, der består af knogler, muskler, sener, ledbånd og brusk, og det udsættes dagligt for belastning. Derfor er der mange faktorer, der kan føre til knæsmerter, herunder pludselige traumer, gentagne belastninger eller degenerative forandringer i knæet.

Læs med her og lær mere om hvordan knæskader opstår, og hvordan de kan behandles gennem fysioterapi.

Symptomer på knæskader

Knæskader kan være forårsaget af en lang række faktorer, såsom sportsskader, overbelastning eller andre fysiske aktiviteter.

Almindelige symptomer på en knæskade er:

Behandling af knæskader og knæsmerter

 • Smerter og hævelse.
 • Rødme og varme ved berøring.
 • Knasende og “poppende lyde” i knæet.
 • Stivhed og manglende bevægelighed i knæet.

Det er vigtigt at få identificeret årsagen til dine knæsmerter, så du kan få den rigtige behandling.

De typiske årsager til knæsmerter

Ledbåndsskade i knæet

Knæet har nogle sideledbånd på ydersiden (LCL)  samt på indersiden (MCL). En beskadigelse af et ledbånd kan være alt fra en lille revne til en total overrivning. Det kan også være en lille afrivning, der hvor ledbåndet hæfter på knoglen.

Korsbåndsskade i knæet

Der findes to korsbånd inde i knæleddet, et forreste (ACL) og et bageste (PCL). Korsbåndene er, sammen med menisker, sideledbånd og muskler, med til at sikre stabilitet i dit knæ. Ved overrivning af forreste korsbånd bliver knæet ustabilt, og dette kan opleves i forbindelse med rotationer af knæet, f.eks. ved vridbevægelser ved idræt og daglige aktiviteter. Overrivning af bageste korsbånd forekommer ikke lige så hyppigt.

Meniskskader

I knæleddet findes to halvmåneformede bindevævsskiver, menisker, som ligger fast ovenpå skinnebenet. Meniskernes funktion er at optræde som støddæmper ved gang og løb, og giver også en vis stabilitet i knæet. En meniskskade kan opstå pludseligt ved en forkert belastning, eller den kan opstå over tid som et led i aldersbetingede forandringer i meniskens struktur. Ved en meniskskade opstår der en revne i menisken. Dette kan bevirke, at en løs del af menisken kan komme i klemme mellem knoglerne, og der kan komme “klik” i knæet ved bevægelse eller knæet kan låse og forhindre fri bevægelighed. Det kan give smerter f.eks. når man skal rejse sig.

Bruskskader i knæet

Bruskskader i knæet kan opstå som følge af pludselig overbelastning af brusken. Skaden kan ske ved større overbelastning af knæet, når det er bøjet eller f.eks. ved at springe ned på et strakt knæ. I nogle tilfælde kan et stykke brusk og eventuelt også et stykke knogle være slået løs og bevæge sig rundt inde i knæet. Dette kaldes en mus. Musen kan komme i klemme og udløse smerter og eventuelt låsning af knæet.

Ledskred af knæskallen

Knæskallen, som sidder uden på knæet, holdes på plads af muskler og sener, der går fra låret og ned til underbenet. Ledskred kan opstå efter slag på knæet eller efter en pludselig kraftig bevægelse, hvor knæet samtidigt vrides og strækkes. Knæskallen bliver herved forskudt udad mod udvendige side af knæet.

Inflammation i eller omkring knæet

En inflammationstilstand (betændelse) er en overbelastning af sener og muskelfæster omkring knæleddet.

De to gense diagnoser er:

 • Springerknæ – smerter på forsiden af knæet.
 • Løberknæ – smerter på ydersiden af knæet

Schlatters knæ

Osgood-Schlatters Syndrom er en knælidelse, der særligt forekommer hos børn og unge. Ved schlatters knæ opstår der en irritationstilstand i knoglefremspringet og i senen lige under knæet.

Patellofemoralt smertesyndrom

Ved patellofemoralt smertesyndrom vil du opleve smerter på forsiden, på bagsiden, i knæet og rundt om knæskallen. Dette opstår grundet en overbelastning af leddet mellem knæskallen og lårbenet.

Gigt (artrose) og kroniske smerter i knæet

Gigt og kroniske smerter i knæet er en udbredt lidelse, som påvirker mange mennesker. Gigt i knæet kan forårsage smerte, hævelse og stivhed, og kan føre til nedsat mobilitet og livskvalitet. Det kan også være en kronisk tilstand, som gradvist bliver værre over tid.

Her kan fysioterapi være en effektiv behandlingsmetode for personer med gigt og kroniske smerter i knæet. Vores fysioterapeut udvikler en individuel behandlingsplan, der kan hjælpe med at lindre dine smerter, reducere hævelsen og forbedre funktionen i knæet.

Vi er specialister i idrætsfysioterapi

Idrætsfysioterapi er en specialiseret gren inden for fysioterapi, som fokuserer på behandling og forebyggelse af skader relateret til sport og fysisk aktivitet. Hos Klinik Åboulevarden har vi et team af erfarne og dygtige fysioterapeuter, som har specialiseret sig i idrætsfysioterapi. Vi har ekspertise i at diagnosticere og behandle alle typer af idrætsskader, herunder muskel- og ledskader, overbelastningsskader og forvridninger.

Vores idrætsfysioterapi behandlinger omfatter øvelser til styrketræning, smertelindringsteknikker, manuel terapi, funktionel træning og rådgivning om ergonomiske ændringer. Vi tror på at forebyggelse af skader er lige så vigtigt som behandling af skader. Derfor giver vi også vores klienter råd og træningsplaner til at forhindre fremtidige skader. Du kan også tilmelde dig GLA:D Træning, som er træning målrettet klienter med smerter fra hofte og knæ. Derudover kan du læse mere om genoptræning af knæ her.

Vores team af eksperter i idrætsfysioterapi er klar til at hjælpe dig med at komme tilbage til din sport eller fysiske aktivitet hurtigst muligt. Vi hjælper dig i mål, så du kan leve et smertefrit, aktivt og sundt liv.

Behandling af knæskader hos Klinik Åboulevard

Hvis du oplever smerter i knæet eller har fået en knæskade, så kan vores erfarne fysioterapeuter hjælpe dig. Vi tilbyder individuel behandling, der er skræddersyet efter dine behov. Som en af de førende fysioterapeuter i København har vi stor erfaring med at identificere risikofaktorer og udvikle en træningsplan, der styrker dine led og forebygger skader.

Du kan ringe til os på tlf. 35 36 66 62, sende en mail til kontakt@klinikaaboulevard.dk eller foretage en tidsbestilling online. Vi glæder os til at hjælpe dig med at komme tilbage til en aktiv og smertefri hverdag.

Thank you so much to Maria McTurk for the massage she gave me ! Exactly what I needed. She is very professional, and I could feel how much she knows about bodies by the way she was treating my problem. She is as well a very kind person. Thank you once more !
Combe A.
Exceptional Physiotherapy Support for My Athletic JourneyAs a high-performance athlete, I've been a patient at Klinik Åboulevard for the past two years, and I'm extremely satisfied with Rasmus Andersen's physiotherapy services. His dedication and expertise have been crucial, not only in helping me recover from injuries but also in preventing them in my career. Highly recommended!
Lucas P.
Seriøs og super grundig behandling!
Rasmus K
I went to see Rasmus Andersen for a problem with my upper back and he has really been helping ease the pain and find solutions that I hope will be long lasting. I'm very happy with the treatment and he communicates and explains everything really well.
flora C.
Flinke mennesker- har været nogle gange for mit knæ og fået øvelser med hjem samt en IR laser behandling nogle gange. Det har desværre ikke virket for mig, men ellers god betjening og nok mindst lige så godt som andre steder.
poul martin B.
Jeg har gennem længere tid været udfordret af hovedpine.Hos Maria McTurk har jeg fået en professionel og effektiv massage, som har hjulpet på de smerter jeg har haft i flere år. Maria kommer derudover med forslag til supplerende behandlinger og der er et fint samarbejde med fysioterapeuterne, hvilket betyder at jeg oplever en faglig kompetent behandling af et personale som viser interesse for mine udfordringer. Udover det er Maria en venlig og imødekommende person som det er rart at komme hos.
Lisbeth H.
Jeg kan på det varmeste anbefale massage hos Maria.Maria tilbyder professionel behandling og hende varme og behagelige personlighed gør oplevelsen tryg og god.
christel T.
Maria er absolut den bedste massør, jeg nogensinde har været hos. Hun er super professionel og har hjulpet lig af med smerter og spændinger i ryggen.Jeg anbefaler hende stærkt.
Jonas S.
Maria McTurk er en super god massør, hun tager godt fat de rigtige steder, og hun er nærværende og kompetent.
Gitte Ørum M.
Gennem lang tid har jeg fået massage af Maria Mc Turk. Jeg kan varmt anbefale Maria som en dygtig og meget kompetent massør. Jeg går altid derfra med en følelse og oplevelse af at have modtaget lige præcis den massage, som jeg har brug for. Nærsom og alligevel med et fagligt dygtigt blik for, hvad min krop har brug for.
Jette F.
Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Maria McTurk! Hun er altid imødekommende og professionel, og får dig til at føle dig godt tilpas. Jeg går altid derfra med et smil og en god oplevelse.
Isabella N.
Maria yder virkelig professionelle og gode behandlinger. Jeg kan give mine bedste anbefalinger.
Stine N.
Efter to komplicerede hofteoperationer i hhv. 2018 og 2019 har jeg haft et langt genoptræningsforløb, hvor jeg bl.a. har pådraget mig overbelastningsskader i begge knæ samt i skuldre – sidstnævnte forårsaget af krykker. I sommeren 2020 blev jeg henvist af en speciallæge til Pernille Herlevsen, hvor jeg har været i genoptræningsforløb lige siden.Genoptræningen hos Pernille har fungeret rigtig godt. Det har været tilpasset netop til min situation, og løbende ændret i forhold til det aktuelle niveau. Pernille er god at sparre med, og hendes råd og vejledning har været en stor og vigtig hjælp, i et langt og slidsomt genoptræningsforløb. Jeg kan kun anbefale Pernille!
Mette J.
Gode dygtige behandlere og rart sted at komme. Kan klart anbefales. Tak for hjælpen.
Pelle G.
Super sted og behandler, der kan anbefales
Jette Outsen G.
Fantastisk forløb hos fysioterapeut Rasmus Andersen. Han har hjulpet mig ad flere omgange med invaliderende nakke- og skuldersmerter. Altid effektivt og trygt. Super professionel. De bedste anbefalinger herfra.
Trine K.
Jeg har gået til holdtræning hos Christian Skott i ca. et år nu, og er meget tilfreds med det. Christian har sammensat træningsprogrammer, som han løbende opdaterer, specielt til mine rygproblemer ifm. skoliosis. Christian er super dygtig og meget vidende. Holdtræningen er skræddersyet til de enkelte deltagere, hvilket fungerer rigtig godt for mig. Kan varmt anbefale klinikken og Christians behandling!
Benjamin Fingeret S.
Pernille Herlevsens behandlingsforløb har medvirket til, at jeg i dag kan udfolde mig fysisk, som jeg aldrig troede, at jeg skulle komme til igen efter en langt forløb med ryg- og hoftesmerter og hofteoperation. I en kombination af fokuseret individuel behandling og træningsforløb har jeg i dag opnået at være stort set smertefri. Så tak for det!
Frederikke J.
Efter besøg i dag hos fys Jesper Kruse, som ved samtale omkring min frossen skuler, bliver jeg glad og tryk når jeg går derfra. Er kompetent giver fyldestgørende svar og behandling og er i trygge rammer, en klar anbefaling at bruge fysioterapien ÅboulevardenI samme forbindelse kan jeg varmt anbefale massør Maria McTurk som kærlig og nænsom har hjulpet mig med de mange smerte, fra ikke at kunne komme til min arm, til nu at kunne masserer den, og en del af mine smerter nu er forsvundet, Maria forstod at læse mig, stor anbefaling herfra
Bente Lyng D.
Hjertevarme og kompetence - tak til Tine, der tryllede en tid frem til mig, da der var allermest brug for den.
Stine H
Jeg har af flere omgange været hos Åboulevarden fysio og kan kun give både Stian, Dennis og Laura den bedste anbefaling
Bo S.
I would like to share my experience after 6 month recovery trainings that I had in this clinic after my knee surgery (removed meniscus). First of all, I had smooth and easy registration via phone and english was not a problem. However, most important thing that I would like to highlight is professional and careful support that I got from Casper! I really enjoyed the way how he prepared for our trainings where he combined various exercises so you can work out and have fun at the same time. Moreover, he prepared few individual programs for working out at home. Overall, great experience and definitely I could recommend using this clinic.
Tadas P.
Came there with diagnosed neurological symptoms. They made me all-better.Really enjoyed the team training twice a week.
Gert A.
Jeg har gået hos flere behandlere hos Klinik Åboulevard. Pernille Herlevsens fysioterapi, Signes massage og Rasmus's træningsprogram har givet mig min krop tilbage fra smerte helvede. Kan kun takke dem for at have hjulpet mig med hver deres kompetencer.
Sofie Gillesberg R.
Go og kompetent behandling
hilda victoria petäjämaa A.
Super dejligt og hyggeligt sted
Karina S.
Kompetent behandling og hurtige tider
Jørgen M.
Meget høj faglighed .
Kjeld Ammentorp H.
Brilliant and professional fisiotherapists
Carlos L.
Et super godt sted, hvor man kan følge sig 100% sikker på at der bliver taget godt af ens problem.Kan varmt anbefalde dette sted.
Mette K.
Jeg har i mange år haft problemer med min nakke og lænd. Mange behandlere har haft forsøgt at hjælpe, men uden virkning.Efter at blive behandlet på klinik Åboulevard, hvor min krop blev set som en helhed, er jeg nu symptomfri. Fantastisk kompetent behandler, og imødekommende og lyttende.Kan kun give min bedste anbefalinger.
Christina G
Well equipped professionals who quicky diagnosed and treated my spine problem. Efficient booking and payment system. Happy with the great service!
Jan R.
Rigtigt godt sted til behandling af Ryg smerter. Fysioterapi der virkelig virker og hjælper i dagligdagen. Har gået der mange gange og er blevet væsentligt mere fleksibel.
Søren E.
Professional help and therapy for your spine.
Maciej B.
js_loader

Det siger de også om os

 • Havde store problemer med min ryg og er nu nærmest symptom fri efter kun 1 måned! Virkelig professionelt og et rigtig rart sted at komme. Kan kun anbefale andre at få behandling her. Specielt tak til Rasmus, som bare er sindssygt dygtig.
  Natalie Ostenfeldt Jespersen
 • Jeg lider af kroniske knæsmerter og har derfor brugt fysioterapeuterne i klinikken af to omgange; i 2013-2015, hvor jeg fik hjælp til at komme i gang med vedholdende og smertefri træning, og så igen her i 2017 efter et tilbagefald, som jeg nu er godt ovre. Jeg har kun ros til overs for fysserne her i klinikken, som jeg anbefaler til alle jeg kender
  Stine Linde
 • Ville træne op til marathon, men fik mig desværre en knæskade på vejen. Jeg fik anbefalet Klinik Åboulevarden og kontaktede dem straks. Efter 3 måneder løber jeg 7-8 km igen, juhu. Super professionelt sted – man får virkelig noget for pengene på de 30 minutter hver session varer. Fantastisk sted!
  Sarah Sonja Hugger
Flere udtalelser
Prøv vores klinik på Vesterbro

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking