Prøv vores klinik på Vesterbro, klinikwestend.dk
Har du spørgsmål, så fang os på3536 6662
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Albuesmerter – Tennis- og golfalbuer samt museskader

Har du albuesmerter?

Rigtig mange bøvler dagligt med albuesmerter uden rigtig at kende årsagen. For de fleste vil albuesmerter være forårsaget af en arbejdsskade eller en sportsskade. Hos Klinik Åboulevard har vi stor erfaring med at hjælpe patienter, der bøvler med daglige smerter i albuen.

Vil du bestille en tid til behandling af albuesmerter, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 35 36 66 62 eller kontakte os via kontaktformularen til højre. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

Årsager til albuesmerter

Albuesmerter bliver ofte beskrevet som tennisalbue, golfalbue eller musearm. Som oftest vil smerterne være forårsaget af overbelastning i den ene eller anden form.

albuesmerter

Tennisalbue (lateral epikondylit) 

Har du smerter på ydersiden af din albue, vil det som oftest betegnes som det der kaldes en tennisalbue. Tennisalbue er en inflammation i albuen forårsaget af en overbelastning. Inflammationen sidder i den sene, som hæfter aller yderst på albuen. Det betyder, at smerterne forstærkes hver gang den muskel bliver brugt. Det kan enten være, hvis du løfter noget med strakt arm eller bliver trykket på ydersiden. Selvom tilstanden kaldes tennisalbue, er det langt fra kun folk der spiller tennis, som er tilbøjelig til at udvikle det. Diagnosen kan udvikles af alle, som på den ene eller anden måde overbelaster deres albue.

Golfalbue (Medial epikondylit)

Har du smerter på indersiden af din albue, bliver det betegnet som det der hedder en golfalbue. Ligesom med tennisalbue behøver man ikke nødvendigvis spille golf for at få konstateret tilstanden. Golfalbue kan i lige så høj grad blive konstateret ved en vis anden overbelastning.

Museskade (musearm)

Går du til lægen og fortæller, at du har ondt i albuen, nakken og skulderen, vil lægen højst sandsynligt spørge dig, om du har et stillesiddende arbejde foran en computer. En museskade bliver nemlig forårsaget af langvarig og intens brug af en computermus. Som det er tilfældet med både tennisalbue og golfalbue, er en museskade en betændelsestilstand, der kan være årsag til mange daglige smerter. En museskade bør derfor behandles, og tages lige så alvorligt som tennis- og golfalbue.

museskade

Symptomer på museskade

 • Ondt i albuen, skulder, nakken eller håndleddet
 • Sovende fornemmelse i armen
 • Stivhed i skulderen, håndleddet eller albuen
 • Ømhed når musklerne i din underarm bliver berørt

Har du haft smerter over en længere periode, men er i tvivl om årsagen, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 35 36 66 62 eller bestille en tid i den lille boks til højre.

Er du medlem af Sygeforsikring Danmark kan du få tilskud til din behandling hos os. Læs mere om det her → Fysioterapi 

Hvordan behandles albuesmerter?

Hos Klinik Åboulevard har vi stor erfaring med behandling af enten tennis- og golfalbue eller musearm. Først og fremmest vil vi finde årsagen til, at du har udviklet albuesmerter. Er dine smerter forårsaget af en fysisk aktivitet såsom enten badminton eller golf, er det vigtigt, at du for en periode stopper med at dyrke sporten.

Det er dog ikke alle aktiviteter, man kan stoppe eller holde pause med at gøre. Er årsagen f.eks. dit arbejde, vil det selvfølgelig ikke være muligt at holde op. Vores mål er derfor at hjælpe og guide dig til nye siddestillinger eller små øvelser, som skal få dig så godt som muligt gennem arbejdsdagen uden for mange albuesmerter.

I klinikken vil vi gennem fysioterapi afhjælpe dine smerter. Dette vil gøres gennem udspænding- og styrke øvelser, som du også kan tage med hjem og bruge når du ikke er hos os i klinikken.

Gigalaser som behandling mod albuesmerter

I klinikken kan vi behandle med gigalaser, som får inflammationer i kroppen til at hele 6 gange hurtigere, end hvis kroppen skulle klare helingsprocessen selv. Vi anbefaler at kombinere fysioterapi med gigalaser behandling, for at give dig det mest optimale resultat. Her kan du se vores → priser for gigalaser.

Slipper jeg nogensinde for smerter?

En tennisalbue, golfalbue eller museskade er for mange en længerevarende proces. Det kan derfor virke uoverskueligt, hvis man ikke føler der er nogen fremgang. Det er dog vigtigt at være tålmodig, og undgå al form for unødvendig belastning. Dertil kræver det samtidig, at øvelser bliver lavet kontinuerligt.

Kontakt os i dag og få en tid hurtigst muligt

Har du albuesmerter, enten grundet en golfalbue, tennisalbue eller museskade, er du velkommen til at give os et kald på tlf. 35 36 66 62 eller bestille en tid i den grønne boks øverst til højre.

   

Det siger de også om os

 • Havde store problemer med min ryg og er nu nærmest symptom fri efter kun 1 måned! Virkelig professionelt og et rigtig rart sted at komme. Kan kun anbefale andre at få behandling her. Specielt tak til Rasmus, som bare er sindssygt dygtig.
  Natalie Ostenfeldt Jespersen
 • Jeg lider af kroniske knæsmerter og har derfor brugt fysioterapeuterne i klinikken af to omgange; i 2013-2015, hvor jeg fik hjælp til at komme i gang med vedholdende og smertefri træning, og så igen her i 2017 efter et tilbagefald, som jeg nu er godt ovre. Jeg har kun ros til overs for fysserne her i klinikken, som jeg anbefaler til alle jeg kender
  Stine Linde
 • Ville træne op til marathon, men fik mig desværre en knæskade på vejen. Jeg fik anbefalet Klinik Åboulevarden og kontaktede dem straks. Efter 3 måneder løber jeg 7-8 km igen, juhu. Super professionelt sted – man får virkelig noget for pengene på de 30 minutter hver session varer. Fantastisk sted!
  Sarah Sonja Hugger
Flere udtalelser
Prøv vores klinik på Vesterbro

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking