Prøv vores klinik på Vesterbro, klinikwestend.dk
Har du spørgsmål, så fang os på3536 6662
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Overbelastningsskader

Overbelastningsskader kommer oftest, hvis du træner forkert, for hårdt, for længe eller ændrer din træningsmængde for meget og for hurtigt.
Disse overbelastningsskader kan i bedste fald betyde en midlertidig pause, og i værste fald medfører at din evne til at udøve sport eller træning må stoppe for en længere periode.

Overbelastningsskade – hvad nu?

Det bedste, du kan gøre, når du oplever smerter pga en overbelastning – det som vi som fysioterapeuter kalder en overbelastningsskade – er at holde pause, kontakte egen læge og endnu bedre, din lokale fysioterapeut for at få råd og vejledning samt behandling på din overbelastningsskade. Ja – din skade vil oftest gå over af sig selv med tiden, men din fysioterapeut kan fremme helingen med lokal behandling, samt give dig råd og vejledning om hvordan du hurtigst mulig kan vende tilbage til din sport/træning.

Hvad er en overbelastningsskade?

En overbelastningsskade kommer over tid, og er præget af overbelastning med for mange gentagelser. Skaden bedres, hvis du holder pauser/hviler dig, men vil ofte komme igen ved fornyet belastning. De typiske overbelastningsskader opstår oftest i knæ, lyske, albue, skulder og skinneben.
Sportsgrene hvor overbelastningsskader typisk opstår er sport/træning, som er præget af udholdenhed samt teknisk prægede idrætsgrene og sport/idræt med mange træningspas.

Fysiske symptomer på overbelastning

En overbelastningsskade føles ofte dyb og murrende (i modsætning til muskelømhed efter træning). Den kan give smerter et andet sted, end der hvor skaden er (eksempelvis kan smerter fra nakken gøre ondt i albuen).

Ofte vil du først opleve at have ondt efter kampen eller træningen. Overbelastning kan medføre at leddene føles stive om morgenen, og at de kræver ekstra opvarmning før træning.

Hvad nu?

Se ikke tiden an! Opdag skaden så hurtigt som muligt.

Du bør først og fremmest omlægge din træning. Hvis du oplever smerter eller symptomer som mærkes anderledes end normal træningsømhed, skal du ændre den/de dele af din træning, som giver dig smerter. Du bør først fortsætte din almindelige træning, når symptomerne er forsvundet. Hvis de opstår igen, så gør du klogt i at opsøge din læge eller fysioterapeut.

Du kan aflaste det skadede område, ved at finde alternative træningsforløb, så du stadig kan være aktiv i din pause. Du kan altid prøve at finde årsagen til belastningen, og fjerne den. Hvis det ikke lykkedes bør du kontakte os.

Genoptræning bør foregå efter stigeprincippet indtil du er 100 procent i orden. Det kan være svært at styre den proces alene og vi anbefaler dig derfor at få hjælp hos din fysioterapeut.

Har du stadig ondt? Få hjælp af en fysioterapeut

På Klinik Åboulevard, har vi stor erfaring med behandling af overbelastningsskader, og står altid klar til at hjælp folk tilbage til deres sport/idræt. Få mere information om vores forløb i forbindelse med overbelastning ved at udfylde vores kontaktformular.

Fysiurgisk massage

Hvis du dagligt døjer med smerter fra skader som hold i nakke, ryg eller lænd, musearm, tennisalbue, frossen skulder eller spændingshovedpine, kan det være, at fysiurgisk massage er noget for dig – denne effektive massageform er særlig anvendelig mod smerter og skavanker. I dette indlæg gennemgår vi hvad fysiurgisk massage er for en størrelse, og hvordan det adskiller sig fra sportsmassage.

Hvad er fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage er en massageform, der benyttes til at behandle forskellige muskulære områder i kroppen, som er overbelastet i muskler og bindevæv. Massage formen består af en række teknikker som alle har samme formål – nemlig at få normalspænding i vævet tilbage. Den er derfor særligt anvendelig til at løsne låste muskler op, som eksempelvis ses ved hold i nakken, spændinger fra stillesiddende arbejde eller forkerte og tunge løft. Fysiurgisk massage baserer sig på kroppens anatomiske strukturer, hvilket indebærer knogler, muskler, sener og ledbånd.

Udover at være særdeles effektiv til at behandle skader fra både arbejde og sport, er fysiurgisk massage også velkendt for at være behjælpelig til behandling af spændingshovedpine, som er en hovedpine, der er udløst muskulært.

Oplev de positive virkninger på egen krop

Fysiurgisk massage er altså anvendeligt til at afhjælpe og forebygge skader og smerter på musklerne, og det har dermed en lang række positive fysiske og psykiske virkninger på kroppen.

Varmende effekt
Når hænder og fingre gnides mod huden, opstår friktion, hvilket har en varmende effekt på huden. Varmen medvirker til at afslappe kroppen, imens de faste og enkelte greb medvirker til at åbne musklernes små blodkar, hvilket øger blodcirkulationen i det påvirkede væv.

Smertelindrende virkning
Den varmende følelse og øgede blodcirkulation medfører ekstra ilttilførsel, hvilket nedsætter smerter markant. Det er særlig behjælpeligt på smerter, som eksempelvis er opstået grundet ensidig eller statisk muskelarbejde igennem længere tid, dårlig kropsholdning eller brug af forkert teknik ved sportsudøvelse.

Manuel strækeffekt
Den professionelle håndtering af kroppen gør det muligt at udstrække den enkelte gruppe af muskelfibre, via manuelle teknikker med massørens hænder, som du ellers ikke selv har mulighed for at strække ud ved en konventionel udstrækning. På den måde bliver steder, som du ikke selv har mulighed for at strække, behandlet og særligt myoser, muskelfibre, bindevæv og sener kan løsnes.

Forskellen på sportsmassage og fysiurgisk massage

Når man snakker massage til forebyggelse og behandling af skader, vil de fleste formodentligt tænkte på sportsmassage. Det er heller ikke mærkeligt, for begge former for massage benyttes netop til at forebygge skader og lindre smerter, da de har en afspændende og smertedæmpende effekt. For at afklare forskellen på de to typer af massage er det relevant at afklare, hvad sportsmassage dækker over.

Der findes tre typer af sportsmassage:

 1. Forbedrende: Før krævende aktivitet
  Den forberedende massage benyttes til at stimulere musklerne, så de er parate til at udøve fysisk aktivitet.
 2. Afspændende: Efter krævende aktivitet
  Den afspændende massage har en mere afslappende karakter, end den forberedende massage har. Her arbejdes musklerne igennem i rolige greb efter aktiviteten, som hjælper kroppen til at slappe af.
 3. Vedligeholdende: Imellem krævende aktiviteter
  Den vedligeholdende massage bruges imellem krævende aktiviteter, hvor den hjælper til både at forebygge og forberede kroppen. Her fokuseres på ømme områder og muskelgrupper, som er knyttet til den kommende sportslige aktivitet.

Når de forskellige typer af sportsmassage er afklaret, kan vi redegøre for, hvad forskellen egentlig er på dem og fysiurgisk massage. Den primære forskel på de to former for massage er mere dybdegående – massøren går dermed hårdere til værks.

Slip for smerterne med fysiurgisk massage

Vil du gerne høre nærmere om fysiurgisk massage? Vores massører står klar til at hjælpe dig, så du kan slippe for smerterne. Vi tilbyder også behandling af kroniske og akutte skader med laserterapi.

Har du en henvisning på fysioterapi kan du læse om vores priser her, og du kan læse om mulighederne for vederlagsfri fysioterapi her.
Hvis du har spørgsmål vedrørende fysiurgisk massage, er du velkommen til at ringe til os på tlf. 35 36 66 62 eller du kan bestille en tid via vores kontaktformular.

Nyheder

Nye fysioterapeut på Klinik Åboulevard og Pernille flytter til Westend:)

Et stort velkommen til vores nye fysioterapeut Sara som starter på klinikken 15-03-23. Vi glæder os til at arbejde med hende på klinikken:)

Pr 01-04-23 vil Pernille kun være at finde på Klinik Westend Kbh V:)

Jesper Kousted vil være på Klinik Westend hver onsdag og på Klinik Åboulevard tirsdage og torsdage:)

 

Klinikken har tlf tid daglig mellem 8-13.  

Udenfor dette tidsrum kontaktes vi bedst via vores mail;

kontakt@klinikaaboulevard.dk

Afbud modtages kun på mail udenfor tlf tiden:)

 

Thank you so much to Maria McTurk for the massage she gave me ! Exactly what I needed. She is very professional, and I could feel how much she knows about bodies by the way she was treating my problem. She is as well a very kind person. Thank you once more !
Combe A.
Exceptional Physiotherapy Support for My Athletic JourneyAs a high-performance athlete, I've been a patient at Klinik Åboulevard for the past two years, and I'm extremely satisfied with Rasmus Andersen's physiotherapy services. His dedication and expertise have been crucial, not only in helping me recover from injuries but also in preventing them in my career. Highly recommended!
Lucas P.
Seriøs og super grundig behandling!
Rasmus K
I went to see Rasmus Andersen for a problem with my upper back and he has really been helping ease the pain and find solutions that I hope will be long lasting. I'm very happy with the treatment and he communicates and explains everything really well.
flora C.
Flinke mennesker- har været nogle gange for mit knæ og fået øvelser med hjem samt en IR laser behandling nogle gange. Det har desværre ikke virket for mig, men ellers god betjening og nok mindst lige så godt som andre steder.
poul martin B.
Jeg har gennem længere tid været udfordret af hovedpine.Hos Maria McTurk har jeg fået en professionel og effektiv massage, som har hjulpet på de smerter jeg har haft i flere år. Maria kommer derudover med forslag til supplerende behandlinger og der er et fint samarbejde med fysioterapeuterne, hvilket betyder at jeg oplever en faglig kompetent behandling af et personale som viser interesse for mine udfordringer. Udover det er Maria en venlig og imødekommende person som det er rart at komme hos.
Lisbeth H.
Jeg kan på det varmeste anbefale massage hos Maria.Maria tilbyder professionel behandling og hende varme og behagelige personlighed gør oplevelsen tryg og god.
christel T.
Maria er absolut den bedste massør, jeg nogensinde har været hos. Hun er super professionel og har hjulpet lig af med smerter og spændinger i ryggen.Jeg anbefaler hende stærkt.
Jonas S.
Maria McTurk er en super god massør, hun tager godt fat de rigtige steder, og hun er nærværende og kompetent.
Gitte Ørum M.
Gennem lang tid har jeg fået massage af Maria Mc Turk. Jeg kan varmt anbefale Maria som en dygtig og meget kompetent massør. Jeg går altid derfra med en følelse og oplevelse af at have modtaget lige præcis den massage, som jeg har brug for. Nærsom og alligevel med et fagligt dygtigt blik for, hvad min krop har brug for.
Jette F.
Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Maria McTurk! Hun er altid imødekommende og professionel, og får dig til at føle dig godt tilpas. Jeg går altid derfra med et smil og en god oplevelse.
Isabella N.
Maria yder virkelig professionelle og gode behandlinger. Jeg kan give mine bedste anbefalinger.
Stine N.
Efter to komplicerede hofteoperationer i hhv. 2018 og 2019 har jeg haft et langt genoptræningsforløb, hvor jeg bl.a. har pådraget mig overbelastningsskader i begge knæ samt i skuldre – sidstnævnte forårsaget af krykker. I sommeren 2020 blev jeg henvist af en speciallæge til Pernille Herlevsen, hvor jeg har været i genoptræningsforløb lige siden.Genoptræningen hos Pernille har fungeret rigtig godt. Det har været tilpasset netop til min situation, og løbende ændret i forhold til det aktuelle niveau. Pernille er god at sparre med, og hendes råd og vejledning har været en stor og vigtig hjælp, i et langt og slidsomt genoptræningsforløb. Jeg kan kun anbefale Pernille!
Mette J.
Gode dygtige behandlere og rart sted at komme. Kan klart anbefales. Tak for hjælpen.
Pelle G.
Super sted og behandler, der kan anbefales
Jette Outsen G.
Fantastisk forløb hos fysioterapeut Rasmus Andersen. Han har hjulpet mig ad flere omgange med invaliderende nakke- og skuldersmerter. Altid effektivt og trygt. Super professionel. De bedste anbefalinger herfra.
Trine K.
Jeg har gået til holdtræning hos Christian Skott i ca. et år nu, og er meget tilfreds med det. Christian har sammensat træningsprogrammer, som han løbende opdaterer, specielt til mine rygproblemer ifm. skoliosis. Christian er super dygtig og meget vidende. Holdtræningen er skræddersyet til de enkelte deltagere, hvilket fungerer rigtig godt for mig. Kan varmt anbefale klinikken og Christians behandling!
Benjamin Fingeret S.
Pernille Herlevsens behandlingsforløb har medvirket til, at jeg i dag kan udfolde mig fysisk, som jeg aldrig troede, at jeg skulle komme til igen efter en langt forløb med ryg- og hoftesmerter og hofteoperation. I en kombination af fokuseret individuel behandling og træningsforløb har jeg i dag opnået at være stort set smertefri. Så tak for det!
Frederikke J.
Efter besøg i dag hos fys Jesper Kruse, som ved samtale omkring min frossen skuler, bliver jeg glad og tryk når jeg går derfra. Er kompetent giver fyldestgørende svar og behandling og er i trygge rammer, en klar anbefaling at bruge fysioterapien ÅboulevardenI samme forbindelse kan jeg varmt anbefale massør Maria McTurk som kærlig og nænsom har hjulpet mig med de mange smerte, fra ikke at kunne komme til min arm, til nu at kunne masserer den, og en del af mine smerter nu er forsvundet, Maria forstod at læse mig, stor anbefaling herfra
Bente Lyng D.
Hjertevarme og kompetence - tak til Tine, der tryllede en tid frem til mig, da der var allermest brug for den.
Stine H
Jeg har af flere omgange været hos Åboulevarden fysio og kan kun give både Stian, Dennis og Laura den bedste anbefaling
Bo S.
I would like to share my experience after 6 month recovery trainings that I had in this clinic after my knee surgery (removed meniscus). First of all, I had smooth and easy registration via phone and english was not a problem. However, most important thing that I would like to highlight is professional and careful support that I got from Casper! I really enjoyed the way how he prepared for our trainings where he combined various exercises so you can work out and have fun at the same time. Moreover, he prepared few individual programs for working out at home. Overall, great experience and definitely I could recommend using this clinic.
Tadas P.
Came there with diagnosed neurological symptoms. They made me all-better.Really enjoyed the team training twice a week.
Gert A.
Jeg har gået hos flere behandlere hos Klinik Åboulevard. Pernille Herlevsens fysioterapi, Signes massage og Rasmus's træningsprogram har givet mig min krop tilbage fra smerte helvede. Kan kun takke dem for at have hjulpet mig med hver deres kompetencer.
Sofie Gillesberg R.
Go og kompetent behandling
hilda victoria petäjämaa A.
Super dejligt og hyggeligt sted
Karina S.
Kompetent behandling og hurtige tider
Jørgen M.
Meget høj faglighed .
Kjeld Ammentorp H.
Brilliant and professional fisiotherapists
Carlos L.
Et super godt sted, hvor man kan følge sig 100% sikker på at der bliver taget godt af ens problem.Kan varmt anbefalde dette sted.
Mette K.
Jeg har i mange år haft problemer med min nakke og lænd. Mange behandlere har haft forsøgt at hjælpe, men uden virkning.Efter at blive behandlet på klinik Åboulevard, hvor min krop blev set som en helhed, er jeg nu symptomfri. Fantastisk kompetent behandler, og imødekommende og lyttende.Kan kun give min bedste anbefalinger.
Christina G
Well equipped professionals who quicky diagnosed and treated my spine problem. Efficient booking and payment system. Happy with the great service!
Jan R.
Rigtigt godt sted til behandling af Ryg smerter. Fysioterapi der virkelig virker og hjælper i dagligdagen. Har gået der mange gange og er blevet væsentligt mere fleksibel.
Søren E.
Professional help and therapy for your spine.
Maciej B.
js_loader

Det siger de også om os

 • Havde store problemer med min ryg og er nu nærmest symptom fri efter kun 1 måned! Virkelig professionelt og et rigtig rart sted at komme. Kan kun anbefale andre at få behandling her. Specielt tak til Rasmus, som bare er sindssygt dygtig.
  Natalie Ostenfeldt Jespersen
 • Jeg lider af kroniske knæsmerter og har derfor brugt fysioterapeuterne i klinikken af to omgange; i 2013-2015, hvor jeg fik hjælp til at komme i gang med vedholdende og smertefri træning, og så igen her i 2017 efter et tilbagefald, som jeg nu er godt ovre. Jeg har kun ros til overs for fysserne her i klinikken, som jeg anbefaler til alle jeg kender
  Stine Linde
 • Ville træne op til marathon, men fik mig desværre en knæskade på vejen. Jeg fik anbefalet Klinik Åboulevarden og kontaktede dem straks. Efter 3 måneder løber jeg 7-8 km igen, juhu. Super professionelt sted – man får virkelig noget for pengene på de 30 minutter hver session varer. Fantastisk sted!
  Sarah Sonja Hugger
Flere udtalelser
Prøv vores klinik på Vesterbro

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking