Prøv vores klinik på Vesterbro, klinikwestend.dk
Har du spørgsmål, så fang os på3536 6662
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Behandling af tennisalbue

Gør det ondt i albuen eller på ydersiden af underarmen? Her kan du blive klogere på, hvad en tennisalbue er, hvordan det behandles og nederst på siden får du tre gode øvelser, der styrker, afspænder og lindrer.

Hvad er en tennisalbue?

Tennisalbue (epicondylitis lateralis) er en tilstand af smerte omkring albuen, som kan sidde i senerne eller i muskulaturen omkring albueleddet. Smerterne mærkes typisk ved albueknoglen med udstråling ned i underarmen.

På trods af at du måske aldrig har rørt en tennisketcher, kan du sagtens have stødt på ordet “tennisalbue”. Måske du endda har fået af vide, at du selv har en.
En tennisalbue kan komme af for meget arbejde ved computer, løftearbejde, golf, roning og meget andet.

Tennisalbuen er nemlig et udtryk for en overbelastning i muskulaturen eller senerne.
Smerterne kan opstå som følge af en begrænsning i bevægelighed omkring dine led ved albue, håndled eller skulder, som kan ende med at give overbelastning. Det kan være, du kompenserer for en låsning eller stramhed omkring håndled eller skulle fx.
Ofte kan en tennisalbue også opstå ved en forkert bevægelse fra golf eller tennis.

Hvad du bør gøre, hvis du oplever smerter eller tegn på en tennisalbue:

 • Opsøg hjælp og behandling af tennisalbue hos en ekspert
 • Aflast din albue eller brug albuerem/støttebind
 • Fasthold aktivitet i armen – med skånsomme bevægelser og øvelser (se bud på øvelser længere nede på siden)

Den generelle anbefaling for en tennisalbue er, at du i første omgang forsøger at aflaste din albue fra uhensigtsmæssige bevægelser. Selvom det kan være svært for sportsentusiaster at holde pause fra deres sport, er der alligevel ret god mening i at holde en pause fra tennissen eller golfen eller arbejdet på computeren.

Vælger du at få professionel hjælp, vil en fysioterapeut først og fremmest se på, hvor og hvordan problemet er opstået. Du vil altså få en afklaring på problemet, behandling og samtidig hjælp til, hvordan du bedst muligt genoptræner albuen, så du bliver smertefri, opnår fuld bevægelighed og mindsker risikoen for, at det kommer tilbage på et senere tidspunkt.

Vidste du.. Det er ofte personer med mange timers dagligt computerarbejde, der får en tennisalbue. Det skyldes, at arbejdet foran computeren ofte varer flere timer dagligt med for lidt variation og få pauser.

Overvejer du at få professionel hjælp?

Så kontakt os i dag. Vi vil rigtig gerne høre fra dig og se på, hvordan vi bedst muligt kan gøre dig smertefri. Hvis du kontakter os i dag, kan vi sørge for at sætte dig sammen med vores fysioterapeuter, der er er eksperter på området.

Vi glæder os til at høre fra dig og hjælpe dig godt videre ud af dine smerter.

3 gode øvelser til dig med problemer med albuen og underarmen

Den med vanddunken:
Øvelsen her kan karakteriseres som en styrkeøvelse. Du skal bruge en 5-liters vanddunk og en stol med armlæn. Fyld 1-2 liter vand i dunken og tilføj 1 dl vand mere i dunken hver dag.
Sid i stolen, placer underarmen på armlænet, hold i vanddunkens håndtag
Lad håndleddet sænke sig og brug derefter håndleddet til hurtigt at trække vanddunken op..

Lav 15 repetitioner, hold pause i 30-60 sekunder. Lav i alt tre runder. Hver dag i tre måneder.

Den med afspændende effekt:
Øvelsen her er meget simpel. Alt du skal gøre er:
Tryk håndfladerne mod hinanden.
Løft albuerne, mens armene holdes foran brystet.

Hold strækket og tæl til 20. Gentag i alt 5 gange

Den med selvmassage
Nogle gange kan selvmassage også have en lindrende effekt.
Tryk med modsatte hånds tommelfinger
Med en massage- eller pigbold kan du forsigtigt rulle omkring det ømme albueområde.

 

Pernille Herlevsens behandlingsforløb har medvirket til, at jeg i dag kan udfolde mig fysisk, som jeg aldrig troede, at jeg skulle komme til igen efter en langt forløb med ryg- og hoftesmerter og hofteoperation. I en kombination af fokuseret individuel behandling og træningsforløb har jeg i dag opnået at være stort set smertefri. Så tak for det!
Frederikke J.
Efter besøg i dag hos fys Jesper Kruse, som ved samtale omkring min frossen skuler, bliver jeg glad og tryk når jeg går derfra. Er kompetent giver fyldestgørende svar og behandling og er i trygge rammer, en klar anbefaling at bruge fysioterapien ÅboulevardenI samme forbindelse kan jeg varmt anbefale massør Maria McTurk som kærlig og nænsom har hjulpet mig med de mange smerte, fra ikke at kunne komme til min arm, til nu at kunne masserer den, og en del af mine smerter nu er forsvundet, Maria forstod at læse mig, stor anbefaling herfra
Bente Lyng D.
Hjertevarme og kompetence - tak til Tine, der tryllede en tid frem til mig, da der var allermest brug for den.
Stine H
Jeg har af flere omgange været hos Åboulevarden fysio og kan kun give både Stian, Dennis og Laura den bedste anbefaling
Bo S.
I would like to share my experience after 6 month recovery trainings that I had in this clinic after my knee surgery (removed meniscus). First of all, I had smooth and easy registration via phone and english was not a problem. However, most important thing that I would like to highlight is professional and careful support that I got from Casper! I really enjoyed the way how he prepared for our trainings where he combined various exercises so you can work out and have fun at the same time. Moreover, he prepared few individual programs for working out at home. Overall, great experience and definitely I could recommend using this clinic.
Tadas P.
Came there with diagnosed neurological symptoms. They made me all-better.Really enjoyed the team training twice a week.
Gert A.
Jeg har gået hos flere behandlere hos Klinik Åboulevard. Pernille Herlevsens fysioterapi, Signes massage og Rasmus's træningsprogram har givet mig min krop tilbage fra smerte helvede. Kan kun takke dem for at have hjulpet mig med hver deres kompetencer.
Sofie Gillesberg R.
Go og kompetent behandling
hilda victoria petäjämaa A.
Super dejligt og hyggeligt sted
Karina S.
Kompetent behandling og hurtige tider
Jørgen M.
Meget høj faglighed .
Kjeld Ammentorp H.
Brilliant and professional fisiotherapists
Carlos L.
Et super godt sted, hvor man kan følge sig 100% sikker på at der bliver taget godt af ens problem.Kan varmt anbefalde dette sted.
Mette K.
Jeg har i mange år haft problemer med min nakke og lænd. Mange behandlere har haft forsøgt at hjælpe, men uden virkning.Efter at blive behandlet på klinik Åboulevard, hvor min krop blev set som en helhed, er jeg nu symptomfri. Fantastisk kompetent behandler, og imødekommende og lyttende.Kan kun give min bedste anbefalinger.
Christina G
Well equipped professionals who quicky diagnosed and treated my spine problem. Efficient booking and payment system. Happy with the great service!
Jan R.
Rigtigt godt sted til behandling af Ryg smerter. Fysioterapi der virkelig virker og hjælper i dagligdagen. Har gået der mange gange og er blevet væsentligt mere fleksibel.
Søren E.
Professional help and therapy for your spine.
Maciej B.

Det siger de også om os

 • Havde store problemer med min ryg og er nu nærmest symptom fri efter kun 1 måned! Virkelig professionelt og et rigtig rart sted at komme. Kan kun anbefale andre at få behandling her. Specielt tak til Rasmus, som bare er sindssygt dygtig.
  Natalie Ostenfeldt Jespersen
 • Jeg lider af kroniske knæsmerter og har derfor brugt fysioterapeuterne i klinikken af to omgange; i 2013-2015, hvor jeg fik hjælp til at komme i gang med vedholdende og smertefri træning, og så igen her i 2017 efter et tilbagefald, som jeg nu er godt ovre. Jeg har kun ros til overs for fysserne her i klinikken, som jeg anbefaler til alle jeg kender
  Stine Linde
 • Ville træne op til marathon, men fik mig desværre en knæskade på vejen. Jeg fik anbefalet Klinik Åboulevarden og kontaktede dem straks. Efter 3 måneder løber jeg 7-8 km igen, juhu. Super professionelt sted – man får virkelig noget for pengene på de 30 minutter hver session varer. Fantastisk sted!
  Sarah Sonja Hugger
Flere udtalelser
Prøv vores klinik på Vesterbro

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking