Prøv vores klinik på Vesterbro, klinikwestend.dk
Har du spørgsmål, så fang os på3536 6662
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Behandling af migræne og hovedpine

Lider du af hovedpine eller migræne? Hos Klinik Åboulevard forstår vi, hvor invaliderende disse tilstande kan være, og derfor står vi altid til rådighed for at hjælpe dig med at lindre dine symptomer og forbedre din livskvalitet.

Vores fysioteraputer har stor erfaring med behandling af hovedpine og migræne. Derudover har vi et bredt samarbejde med diverse lægeklinikker, smerteklinikker og hospitaler, der udreder patienter med biomekaniske problemstillinger.

Læs mere om symptomerne på begge tilstande, samt hvordan behandling af migræne og hovedpine foregår hos Klinik Åboulevard.

Vores behandlingsforløb

Vi udarbejder skræddersyede behandlingsforløb til hver enkelt patient baseret på en grundig undersøgelse, hvor vi udgransker årsagerne til din migræne- eller hovedpine.

Hovedpiner kan inddeles i 2 undergrupper:

 • Primærhovedpine: spændingshovedpine, migræne, hovedpiner forsaget uden traume.Behandling af migræne og hovedpine
 • Sekundær hovedpine: Hovedpiner forsaget af traumer, blodpropper o.lign.

Vores fysioterapeuter kan hjælpe dig i begge tilfælde. Fysioterapeuten vil starte med at undersøge dig fra top til tå for at diagnosticere led, muskel og knogle-dysfunktioner, da dette kan have en stor indvirkning på hovedpiner.

Alle vores fysioterapeuter har en videreuddannelse indenfor behandling og håndtering af hovedpiner forårsaget af dysfunktioner i krop eller traumer. Behandlingerne vil typisk inkludere øvelsesterapi, så du er sikker på en fremtidig løsning for dit problem.

Symptomer på kronisk hovedpine

Kronisk hovedpine er defineret som hovedpine, der forekommer mere end 15 dage om måneden i en periode på minimum tre måneder. Symptomerne på kronisk hovedpine kan variere afhængigt af den specifikke type hovedpine.

Almindelige symptomer på kronisk hovedpine er:

 • Hyppige hovedpineanfald, der varer i flere måneder eller år.
 • Mild, moderat eller alvorlig smerte.
 • Smerten kan forekomme i hele hovedet, i en bestemt del af hovedet eller kun i en eller begge sider af hovedet
 • Smerten kan føles som en dunkende, trykkende, borende eller skarp smerte
 • Følsomhed overfor lys og lyd.
 • Kvalme og opkastning i forbindelse med hovedpineanfald
 • Svimmelhed og balanceproblemer under eller efter hovedpineanfald

Det er vigtigt, at du kontakter en professionel, hvis du oplever hyppige eller vedvarende hovedpineanfald, så du kan få en nøjagtig diagn

ose og behandlingsplan.

Symptomer på migræne med og uden aura

Migræne kan forårsage intense hovedpineanfald, der kan vare i timer eller endda dage, og anfaldene er invaliderende for mange mennesker. Nogle af de mest almindelige symptomer på migræne omfatter fotofobi (følsomhed overfor lys), fonofobi (følsomhed overfor lyd), kvalme, opkast og svimmelhed. Nogle mennesker oplever også aura, som kan inkludere synsforstyrrelser, følelsesmæssige forandringer og/eller taleforstyrrelser.

Aura er en følelse, der normalt indtræder kort før selve hovedpineanfaldet og det varer typisk i 20-30 minutter. Efter auraen oplever mange mennesker en skarp hovedpine, som kan mærkes på den ene side af hovedet. Smerten kan variere i intensitet og kan ledsages af kvalme, svimmelhed, opkastning, lyd- og lysfølsomhed. Det er mest almindeligt at migræne opstår uden aura.

Hvad kan minimere migræneanfald?

Migræneanfald kan være yderst smertefulde og forstyrre ens daglige liv. Der er dog nogle tiltag, der kan hjælpe med at minimere hyppigheden og intensiteten af migræneanfald.

Massage

En måde, du kan minimere migræneanfald, er gennem en manuel behandling som massage. Ved at få massage kan muskelspændinger og -knuder lindres, hvilket kan hjælpe med at mindske spændinger i hoved og nakke, som udløser migræneanfald.

Træning

Træning er en anden måde at hjælpe med at mindske migræneanfald. Regelmæssig træning kan hjælpe med at reducere stress og forbedre humøret. Dette er vigtigt, da stress og følelsesmæssig ubalance kan udløse migræneanfald.

Meditation og yoga

Meditation og yoga kan også spille en rolle i at minimere migræneanfald. Stress, angst og depression kan alle bidrage til hyppigheden og intensiteten af migræneanfald.

Regelmæssig søvn og god væskebalance

For at mindske dine migræneanfald mest muligt, så er det også vigtigt, at du får tilstrækkelig med væske og undgår dehydrering. Dit søvnmønster spiller også en central rolle, og her er det vigtigt, at du får regelmæssig søvn og undgå at sove for meget eller for lidt.

Hos Klinik Åboulevard arbejder vi altid ud fra de nationale kliniske retningslinjer (NKR), som er evidensbaserede anbefalinger til sundhedspersonale og patienter indenfor forebyggelse, diagnosticering og behandling.

Få en tid til behandling af migræne og hovedpine

Hos Klinik Åboulevard forstår vi, hvor svært det er at leve med hovedpine og migræne, og vi vil gerne hjælpe dig med at opnå smertelindring og forbedre din livskvalitet. Tag det første skridt i dag og bestil en tid til behandling af hovedpine og migræne. Vi har samlet nogle af landets dygtigste og mest engagerede fysioterapeuter, som står klar til at stå for din fysioterapi i København.

Du kan ringe til os på tlf. 35 36 66 62, sende en mail til kontakt@klinikaaboulevard.dk eller foretage en tidsbestilling online.

FAQ – hovedpine og migræne

Hvad er migræne?

Migræne er en neurologisk tilstand, der er kendetegnet ved gentagne episoder af pulserende hovedpine, der kan ledsages af andre symptomer som kvalme, opkastning samt overfølsomhed overfor lys, lyde og lugte.

Hvad er forskellen på hovedpine og migræne?

Hovedpine er en generel betegnelse for smerte eller ubehag i hovedet, mens migræne er en specifik type hovedpine. Migræne er kendetegnet ved pulserende smerter, der normalt kun påvirker den ene side af hovedet.

Hvad hjælper mod migræne?

Behandlingsmuligheder for migræne omfatter medicin, livsstilsændringer og alternative behandlingsformer som akupunktur og massage. Nogle mennesker kan have gavn af at undgå udløsende faktorer såsom bestemte fødevarer, stress og søvnmangel. En sund livsstil, herunder en sund kost, regelmæssig motion og ordentlig søvn kan også hjælpe med at forebygge migræneanfald.

Thank you so much to Maria McTurk for the massage she gave me ! Exactly what I needed. She is very professional, and I could feel how much she knows about bodies by the way she was treating my problem. She is as well a very kind person. Thank you once more !
Combe A.
Exceptional Physiotherapy Support for My Athletic JourneyAs a high-performance athlete, I've been a patient at Klinik Åboulevard for the past two years, and I'm extremely satisfied with Rasmus Andersen's physiotherapy services. His dedication and expertise have been crucial, not only in helping me recover from injuries but also in preventing them in my career. Highly recommended!
Lucas P.
Seriøs og super grundig behandling!
Rasmus K
I went to see Rasmus Andersen for a problem with my upper back and he has really been helping ease the pain and find solutions that I hope will be long lasting. I'm very happy with the treatment and he communicates and explains everything really well.
flora C.
Flinke mennesker- har været nogle gange for mit knæ og fået øvelser med hjem samt en IR laser behandling nogle gange. Det har desværre ikke virket for mig, men ellers god betjening og nok mindst lige så godt som andre steder.
poul martin B.
Jeg har gennem længere tid været udfordret af hovedpine.Hos Maria McTurk har jeg fået en professionel og effektiv massage, som har hjulpet på de smerter jeg har haft i flere år. Maria kommer derudover med forslag til supplerende behandlinger og der er et fint samarbejde med fysioterapeuterne, hvilket betyder at jeg oplever en faglig kompetent behandling af et personale som viser interesse for mine udfordringer. Udover det er Maria en venlig og imødekommende person som det er rart at komme hos.
Lisbeth H.
Jeg kan på det varmeste anbefale massage hos Maria.Maria tilbyder professionel behandling og hende varme og behagelige personlighed gør oplevelsen tryg og god.
christel T.
Maria er absolut den bedste massør, jeg nogensinde har været hos. Hun er super professionel og har hjulpet lig af med smerter og spændinger i ryggen.Jeg anbefaler hende stærkt.
Jonas S.
Maria McTurk er en super god massør, hun tager godt fat de rigtige steder, og hun er nærværende og kompetent.
Gitte Ørum M.
Gennem lang tid har jeg fået massage af Maria Mc Turk. Jeg kan varmt anbefale Maria som en dygtig og meget kompetent massør. Jeg går altid derfra med en følelse og oplevelse af at have modtaget lige præcis den massage, som jeg har brug for. Nærsom og alligevel med et fagligt dygtigt blik for, hvad min krop har brug for.
Jette F.
Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Maria McTurk! Hun er altid imødekommende og professionel, og får dig til at føle dig godt tilpas. Jeg går altid derfra med et smil og en god oplevelse.
Isabella N.
Maria yder virkelig professionelle og gode behandlinger. Jeg kan give mine bedste anbefalinger.
Stine N.
Efter to komplicerede hofteoperationer i hhv. 2018 og 2019 har jeg haft et langt genoptræningsforløb, hvor jeg bl.a. har pådraget mig overbelastningsskader i begge knæ samt i skuldre – sidstnævnte forårsaget af krykker. I sommeren 2020 blev jeg henvist af en speciallæge til Pernille Herlevsen, hvor jeg har været i genoptræningsforløb lige siden.Genoptræningen hos Pernille har fungeret rigtig godt. Det har været tilpasset netop til min situation, og løbende ændret i forhold til det aktuelle niveau. Pernille er god at sparre med, og hendes råd og vejledning har været en stor og vigtig hjælp, i et langt og slidsomt genoptræningsforløb. Jeg kan kun anbefale Pernille!
Mette J.
Gode dygtige behandlere og rart sted at komme. Kan klart anbefales. Tak for hjælpen.
Pelle G.
Super sted og behandler, der kan anbefales
Jette Outsen G.
Fantastisk forløb hos fysioterapeut Rasmus Andersen. Han har hjulpet mig ad flere omgange med invaliderende nakke- og skuldersmerter. Altid effektivt og trygt. Super professionel. De bedste anbefalinger herfra.
Trine K.
Jeg har gået til holdtræning hos Christian Skott i ca. et år nu, og er meget tilfreds med det. Christian har sammensat træningsprogrammer, som han løbende opdaterer, specielt til mine rygproblemer ifm. skoliosis. Christian er super dygtig og meget vidende. Holdtræningen er skræddersyet til de enkelte deltagere, hvilket fungerer rigtig godt for mig. Kan varmt anbefale klinikken og Christians behandling!
Benjamin Fingeret S.
Pernille Herlevsens behandlingsforløb har medvirket til, at jeg i dag kan udfolde mig fysisk, som jeg aldrig troede, at jeg skulle komme til igen efter en langt forløb med ryg- og hoftesmerter og hofteoperation. I en kombination af fokuseret individuel behandling og træningsforløb har jeg i dag opnået at være stort set smertefri. Så tak for det!
Frederikke J.
Efter besøg i dag hos fys Jesper Kruse, som ved samtale omkring min frossen skuler, bliver jeg glad og tryk når jeg går derfra. Er kompetent giver fyldestgørende svar og behandling og er i trygge rammer, en klar anbefaling at bruge fysioterapien ÅboulevardenI samme forbindelse kan jeg varmt anbefale massør Maria McTurk som kærlig og nænsom har hjulpet mig med de mange smerte, fra ikke at kunne komme til min arm, til nu at kunne masserer den, og en del af mine smerter nu er forsvundet, Maria forstod at læse mig, stor anbefaling herfra
Bente Lyng D.
Hjertevarme og kompetence - tak til Tine, der tryllede en tid frem til mig, da der var allermest brug for den.
Stine H
Jeg har af flere omgange været hos Åboulevarden fysio og kan kun give både Stian, Dennis og Laura den bedste anbefaling
Bo S.
I would like to share my experience after 6 month recovery trainings that I had in this clinic after my knee surgery (removed meniscus). First of all, I had smooth and easy registration via phone and english was not a problem. However, most important thing that I would like to highlight is professional and careful support that I got from Casper! I really enjoyed the way how he prepared for our trainings where he combined various exercises so you can work out and have fun at the same time. Moreover, he prepared few individual programs for working out at home. Overall, great experience and definitely I could recommend using this clinic.
Tadas P.
Came there with diagnosed neurological symptoms. They made me all-better.Really enjoyed the team training twice a week.
Gert A.
Jeg har gået hos flere behandlere hos Klinik Åboulevard. Pernille Herlevsens fysioterapi, Signes massage og Rasmus's træningsprogram har givet mig min krop tilbage fra smerte helvede. Kan kun takke dem for at have hjulpet mig med hver deres kompetencer.
Sofie Gillesberg R.
Go og kompetent behandling
hilda victoria petäjämaa A.
Super dejligt og hyggeligt sted
Karina S.
Kompetent behandling og hurtige tider
Jørgen M.
Meget høj faglighed .
Kjeld Ammentorp H.
Brilliant and professional fisiotherapists
Carlos L.
Et super godt sted, hvor man kan følge sig 100% sikker på at der bliver taget godt af ens problem.Kan varmt anbefalde dette sted.
Mette K.
Jeg har i mange år haft problemer med min nakke og lænd. Mange behandlere har haft forsøgt at hjælpe, men uden virkning.Efter at blive behandlet på klinik Åboulevard, hvor min krop blev set som en helhed, er jeg nu symptomfri. Fantastisk kompetent behandler, og imødekommende og lyttende.Kan kun give min bedste anbefalinger.
Christina G
Well equipped professionals who quicky diagnosed and treated my spine problem. Efficient booking and payment system. Happy with the great service!
Jan R.
Rigtigt godt sted til behandling af Ryg smerter. Fysioterapi der virkelig virker og hjælper i dagligdagen. Har gået der mange gange og er blevet væsentligt mere fleksibel.
Søren E.
Professional help and therapy for your spine.
Maciej B.
js_loader

Det siger de også om os

 • Havde store problemer med min ryg og er nu nærmest symptom fri efter kun 1 måned! Virkelig professionelt og et rigtig rart sted at komme. Kan kun anbefale andre at få behandling her. Specielt tak til Rasmus, som bare er sindssygt dygtig.
  Natalie Ostenfeldt Jespersen
 • Jeg lider af kroniske knæsmerter og har derfor brugt fysioterapeuterne i klinikken af to omgange; i 2013-2015, hvor jeg fik hjælp til at komme i gang med vedholdende og smertefri træning, og så igen her i 2017 efter et tilbagefald, som jeg nu er godt ovre. Jeg har kun ros til overs for fysserne her i klinikken, som jeg anbefaler til alle jeg kender
  Stine Linde
 • Ville træne op til marathon, men fik mig desværre en knæskade på vejen. Jeg fik anbefalet Klinik Åboulevarden og kontaktede dem straks. Efter 3 måneder løber jeg 7-8 km igen, juhu. Super professionelt sted – man får virkelig noget for pengene på de 30 minutter hver session varer. Fantastisk sted!
  Sarah Sonja Hugger
Flere udtalelser
Prøv vores klinik på Vesterbro

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking