Behandling af ankelskader og ankelsmerter
Ankelsmerter kan have en stor indvirkning på din livskvalitet og daglige funktionsevne. Der er mange årsager til ankelsmerter, herunder skader, overbelastning og sygdomme. Uanset årsagen kan ankelsmerter være smertefulde og hæmmende. Hos Klinik Åboulevard tilbyder vi behandling af ankelskader og ankelsmerter. Vores erfarne fysioterapeuter har den nødvendige ekspertise til at identificere årsagen til dine smerter og udarbejde en skræddersyet behandlingsplan.
Vores behandlingsforløb er altid tilpasset til dine behov. Vores fysioterapeuter vil starte med at foretage en grundig undersøgelse af din ankel, så vi kan finde afdække graden af skaden. Herefter vil vi i samarbejde udarbejde en skræddersyet behandlings- og genoptræningsplan.
Vores mål er at hjælpe dig med at genoprette din mobilitet og frihed uden smerter i anklen. Derfor tilbyder vi også træningsprogrammer og øvelser, som kan være nødvendige for at genvinde styrken i dine muskler samt forbedre din bevægelighed og balance.
Hvad er ankelsmerter?
Ankelsmerter refererer til smerter, ubehag eller følelsen af stivhed i eller omkring anklen. Dette kan skyldes forskellige årsager, såsom overbelastning, skade, betændelse, slid eller alder. Ankelsmerter kan påvirke ens evne til at gå og udføre daglige aktiviteter, og det er derfor vigtigt at søge behandling ved vedvarende eller alvorlige smerter.
De typiske årsager til ankelsmerter
Ankelsmerter kan være meget smertefulde, og der kan være mange forskellige årsager til, at du har smerter. En af de mest almindelige årsager til ankelsmerter er forstuvninger, hvor ledbåndene i anklen bliver forstrukket eller revet over. Se de forskellige årsager herunder.
Mulige årsager til ankelskader og ankelsmerter:
- Forstuvninger
- Frakturer (knoglebrud)
- Tendinitis (betændelse i en af senerne, der forbinder musklerne til knoglerne)
- Arthritis (betændelse i leddene)
- Gigt
- Bursitis (betændelse i væskefyldte sække)
- Tarsaltunnelsyndrom (beskadigelse af nerven).
- Impingement (afklemning af sene)
Symptomer på en akut ankelskade
Hvis du har pådraget dig en akut ankelskade, er det vigtigt, at du søger behandling hos en fysioterapeut i København, hvis smerterne varer ved eller intensiveres. Du kan læse mere om de forskellige symptomer herunder.
Symptomer på en akut ankelskade kan være:
- Smerter: En akut ankelskade vil ofte forårsage smerte i området omkring anklen. Smerten kan være mild til alvorlig og kan øges, når du belaster eller bevæger anklen.
- Hævelse: En ankelskader kan føre til hævelse omkring anklen. Hævelsen kan forekomme straks efter skaden eller gradvist efter et par timer.
- Blå mærker: Nogle ankelskader kan forårsage blå mærker i området omkring anklen.
- Stivhed: I nogle tilfælde vil du kunne opleve stivhed i anklen og de omkringliggende muskler, som følge af en akut ankelskade.
- Nedsat bevægelighed: Akutte ankelskader kan føre til nedsat bevægelighed i anklen og gøre det vanskeligt at gå eller stå på foden.
Er min ankel brækket eller forstuvet?
Det kan være svært at afgøre om en ankel er brækket eller forstuvet, uden en nøjagtig diagnose fra en læge, fysioterapeut eller anden specialist. Symptomerne på begge tilstande kan umiddelbart virke ens, og det anbefales derfor at konsultere en læge eller en specialiseret klinik.
Hvis du har på fornemmelse, at dine ankelsmerter skyldes mere end blot end forstuvning, så bør du kontakte os. Ring på tlf. 35 36 66 62 eller foretag en tidsbestilling online.
Bestil tid til behandling af ankelskader
Hvis du lider af smerter, og ønsker at komme tilbage til en smertefri og aktiv livsstil, så er behandling af ankelsmerter gennem fysioterapi den rigtige løsning. Hos Klinik Åboulevard står vores fysioterapeuter klar til at hjælpe dig med at komme dine smerter til livs.
Kontakt os i dag for at få mere information om vores behandlingsforløb eller bestille en tid. Du kan ringe til os på tlf. 35 36 66 62, sende en mail til kontakt@klinikaaboulevard.dk eller foretage en tidsbestilling online.
FAQ – ankelskader og ankelsmerter
Hvor lang tid tager genoptræning af brækket ankel?
Genoptræning af en brækket ankel kan tage alt fra nogle få uger til flere måneder, afhængigt af skadens omfang og patientens generelle helbred og form. Typisk vil genoptræningen involvere en kombination af fysioterapi, træning og rehabilitering øvelser, som gradvist øger styrken og bevægeligheden i anklen. Det er vigtigt at følge behandlingsplanen nøje og lytte til fysioterapeutens råd for at opnå det bedst mulige resultat.
Er min ankel brækket eller forstuvet?
Det kan være svært at afgøre om en ankel er brækket eller forstuvet, uden en nøjagtig diagnose fra en læge, fysioterapeut eller anden specialist. Symptomerne på begge tilstande kan umiddelbart virke ens, og det anbefales derfor at konsultere en læge eller en specialiseret klinik.