Prøv vores klinik på Vesterbro, klinikwestend.dk
Har du spørgsmål, så fang os på3536 6662
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Behandling af ankelskader og ankelsmerter

Ankelsmerter kan have en stor indvirkning på din livskvalitet og daglige funktionsevne. Der er mange årsager til ankelsmerter, herunder skader, overbelastning og sygdomme. Uanset årsagen kan ankelsmerter være smertefulde og hæmmende. Hos Klinik Åboulevard tilbyder vi behandling af ankelskader og ankelsmerter. Vores erfarne fysioterapeuter har den nødvendige ekspertise til at identificere årsagen til dine smerter og udarbejde en skræddersyet behandlingsplan.

Vores behandlingsforløb er altid tilpasset til dine behov. Vores fysioterapeuter vil starte med at foretage en grundig undersøgelse af din ankel, så vi kan finde afdække graden af skaden. Herefter vil vi i samarbejde udarbejde en skræddersyet behandlings- og genoptræningsplan.

Vores mål er at hjælpe dig med at genoprette din mobilitet og frihed uden smerter i anklen. Derfor tilbyder vi også træningsprogrammer og øvelser, som kan være nødvendige for at genvinde styrken i dine muskler samt forbedre din bevægelighed og balance.

Hvad er ankelsmerter?

Ankelsmerter refererer til smerter, ubehag eller følelsen af stivhed i eller omkring anklen. Dette kan skyldes forskellige årsager, såsom overbelastning, skade, betændelse, slid eller alder. Ankelsmerter kan påvirke ens evne til at gå og udføre daglige aktiviteter, og det er derfor vigtigt at søge behandling ved vedvarende eller alvorlige smerter.

De typiske årsager til ankelsmerter

Ankelsmerter kan være meget smertefulde, og der kan være mange forskellige årsager til, at du har smerter. En af de mest almindelige årsager til ankelsmerter er forstuvninger, hvor ledbåndene i anklen bliver forstrukket eller revet over. Se de forskellige årsager herunder.

Mulige årsager til ankelskader og ankelsmerter:

 • Forstuvninger
 • Frakturer (knoglebrud)
 • Tendinitis (betændelse i en af senerne, der forbinder musklerne til knoglerne)
 • Arthritis (betændelse i leddene)
 • Gigt
 • Bursitis (betændelse i væskefyldte sække)
 • Tarsaltunnelsyndrom (beskadigelse af nerven).
 • Impingement (afklemning af sene)

Symptomer på en akut ankelskade

Hvis du har pådraget dig en akut ankelskade, er det vigtigt, at du søger behandling hos en fysioterapeut i København, hvis smerterne varer ved eller intensiveres. Du kan læse mere om de forskellige symptomer herunder.

Symptomer på en akut ankelskade kan være:

 • Smerter: En akut ankelskade vil ofte forårsage smerte i området omkring anklen. Smerten kan være mild til alvorlig og kan øges, når du belaster eller bevæger anklen.
 • Hævelse: En ankelskader kan føre til hævelse omkring anklen. Hævelsen kan forekomme straks efter skaden eller gradvist efter et par timer.
 • Blå mærker: Nogle ankelskader kan forårsage blå mærker i området omkring anklen.
 • Stivhed: I nogle tilfælde vil du kunne opleve stivhed i anklen og de omkringliggende muskler, som følge af en akut ankelskade.
 • Nedsat bevægelighed: Akutte ankelskader kan føre til nedsat bevægelighed i anklen og gøre det vanskeligt at gå eller stå på foden.

Er min ankel brækket eller forstuvet?

Det kan være svært at afgøre om en ankel er brækket eller forstuvet, uden en nøjagtig diagnose fra en læge, fysioterapeut eller anden specialist. Symptomerne på begge tilstande kan umiddelbart virke ens, og det anbefales derfor at konsultere en læge eller en specialiseret klinik.

Hvis du har på fornemmelse, at dine ankelsmerter skyldes mere end blot end forstuvning, så bør du kontakte os. Ring på tlf. 35 36 66 62 eller foretag en tidsbestilling online.

Bestil tid til behandling af ankelskader

Hvis du lider af smerter, og ønsker at komme tilbage til en smertefri og aktiv livsstil, så er behandling af ankelsmerter gennem fysioterapi den rigtige løsning. Hos Klinik Åboulevard står vores fysioterapeuter klar til at hjælpe dig med at komme dine smerter til livs.

Kontakt os i dag for at få mere information om vores behandlingsforløb eller bestille en tid. Du kan ringe til os på tlf. 35 36 66 62, sende en mail til kontakt@klinikaaboulevard.dk eller foretage en tidsbestilling online.

FAQ – ankelskader og ankelsmerter

Hvor lang tid tager genoptræning af brækket ankel?

Genoptræning af en brækket ankel kan tage alt fra nogle få uger til flere måneder, afhængigt af skadens omfang og patientens generelle helbred og form. Typisk vil genoptræningen involvere en kombination af fysioterapi, træning og rehabilitering øvelser, som gradvist øger styrken og bevægeligheden i anklen. Det er vigtigt at følge behandlingsplanen nøje og lytte til fysioterapeutens råd for at opnå det bedst mulige resultat.

Er min ankel brækket eller forstuvet?

Det kan være svært at afgøre om en ankel er brækket eller forstuvet, uden en nøjagtig diagnose fra en læge, fysioterapeut eller anden specialist. Symptomerne på begge tilstande kan umiddelbart virke ens, og det anbefales derfor at konsultere en læge eller en specialiseret klinik.

Thank you so much to Maria McTurk for the massage she gave me ! Exactly what I needed. She is very professional, and I could feel how much she knows about bodies by the way she was treating my problem. She is as well a very kind person. Thank you once more !
Combe A.
Exceptional Physiotherapy Support for My Athletic JourneyAs a high-performance athlete, I've been a patient at Klinik Åboulevard for the past two years, and I'm extremely satisfied with Rasmus Andersen's physiotherapy services. His dedication and expertise have been crucial, not only in helping me recover from injuries but also in preventing them in my career. Highly recommended!
Lucas P.
Seriøs og super grundig behandling!
Rasmus K
I went to see Rasmus Andersen for a problem with my upper back and he has really been helping ease the pain and find solutions that I hope will be long lasting. I'm very happy with the treatment and he communicates and explains everything really well.
flora C.
Flinke mennesker- har været nogle gange for mit knæ og fået øvelser med hjem samt en IR laser behandling nogle gange. Det har desværre ikke virket for mig, men ellers god betjening og nok mindst lige så godt som andre steder.
poul martin B.
Jeg har gennem længere tid været udfordret af hovedpine.Hos Maria McTurk har jeg fået en professionel og effektiv massage, som har hjulpet på de smerter jeg har haft i flere år. Maria kommer derudover med forslag til supplerende behandlinger og der er et fint samarbejde med fysioterapeuterne, hvilket betyder at jeg oplever en faglig kompetent behandling af et personale som viser interesse for mine udfordringer. Udover det er Maria en venlig og imødekommende person som det er rart at komme hos.
Lisbeth H.
Jeg kan på det varmeste anbefale massage hos Maria.Maria tilbyder professionel behandling og hende varme og behagelige personlighed gør oplevelsen tryg og god.
christel T.
Maria er absolut den bedste massør, jeg nogensinde har været hos. Hun er super professionel og har hjulpet lig af med smerter og spændinger i ryggen.Jeg anbefaler hende stærkt.
Jonas S.
Maria McTurk er en super god massør, hun tager godt fat de rigtige steder, og hun er nærværende og kompetent.
Gitte Ørum M.
Gennem lang tid har jeg fået massage af Maria Mc Turk. Jeg kan varmt anbefale Maria som en dygtig og meget kompetent massør. Jeg går altid derfra med en følelse og oplevelse af at have modtaget lige præcis den massage, som jeg har brug for. Nærsom og alligevel med et fagligt dygtigt blik for, hvad min krop har brug for.
Jette F.
Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Maria McTurk! Hun er altid imødekommende og professionel, og får dig til at føle dig godt tilpas. Jeg går altid derfra med et smil og en god oplevelse.
Isabella N.
Maria yder virkelig professionelle og gode behandlinger. Jeg kan give mine bedste anbefalinger.
Stine N.
Efter to komplicerede hofteoperationer i hhv. 2018 og 2019 har jeg haft et langt genoptræningsforløb, hvor jeg bl.a. har pådraget mig overbelastningsskader i begge knæ samt i skuldre – sidstnævnte forårsaget af krykker. I sommeren 2020 blev jeg henvist af en speciallæge til Pernille Herlevsen, hvor jeg har været i genoptræningsforløb lige siden.Genoptræningen hos Pernille har fungeret rigtig godt. Det har været tilpasset netop til min situation, og løbende ændret i forhold til det aktuelle niveau. Pernille er god at sparre med, og hendes råd og vejledning har været en stor og vigtig hjælp, i et langt og slidsomt genoptræningsforløb. Jeg kan kun anbefale Pernille!
Mette J.
Gode dygtige behandlere og rart sted at komme. Kan klart anbefales. Tak for hjælpen.
Pelle G.
Super sted og behandler, der kan anbefales
Jette Outsen G.
Fantastisk forløb hos fysioterapeut Rasmus Andersen. Han har hjulpet mig ad flere omgange med invaliderende nakke- og skuldersmerter. Altid effektivt og trygt. Super professionel. De bedste anbefalinger herfra.
Trine K.
Jeg har gået til holdtræning hos Christian Skott i ca. et år nu, og er meget tilfreds med det. Christian har sammensat træningsprogrammer, som han løbende opdaterer, specielt til mine rygproblemer ifm. skoliosis. Christian er super dygtig og meget vidende. Holdtræningen er skræddersyet til de enkelte deltagere, hvilket fungerer rigtig godt for mig. Kan varmt anbefale klinikken og Christians behandling!
Benjamin Fingeret S.
Pernille Herlevsens behandlingsforløb har medvirket til, at jeg i dag kan udfolde mig fysisk, som jeg aldrig troede, at jeg skulle komme til igen efter en langt forløb med ryg- og hoftesmerter og hofteoperation. I en kombination af fokuseret individuel behandling og træningsforløb har jeg i dag opnået at være stort set smertefri. Så tak for det!
Frederikke J.
Efter besøg i dag hos fys Jesper Kruse, som ved samtale omkring min frossen skuler, bliver jeg glad og tryk når jeg går derfra. Er kompetent giver fyldestgørende svar og behandling og er i trygge rammer, en klar anbefaling at bruge fysioterapien ÅboulevardenI samme forbindelse kan jeg varmt anbefale massør Maria McTurk som kærlig og nænsom har hjulpet mig med de mange smerte, fra ikke at kunne komme til min arm, til nu at kunne masserer den, og en del af mine smerter nu er forsvundet, Maria forstod at læse mig, stor anbefaling herfra
Bente Lyng D.
Hjertevarme og kompetence - tak til Tine, der tryllede en tid frem til mig, da der var allermest brug for den.
Stine H
Jeg har af flere omgange været hos Åboulevarden fysio og kan kun give både Stian, Dennis og Laura den bedste anbefaling
Bo S.
I would like to share my experience after 6 month recovery trainings that I had in this clinic after my knee surgery (removed meniscus). First of all, I had smooth and easy registration via phone and english was not a problem. However, most important thing that I would like to highlight is professional and careful support that I got from Casper! I really enjoyed the way how he prepared for our trainings where he combined various exercises so you can work out and have fun at the same time. Moreover, he prepared few individual programs for working out at home. Overall, great experience and definitely I could recommend using this clinic.
Tadas P.
Came there with diagnosed neurological symptoms. They made me all-better.Really enjoyed the team training twice a week.
Gert A.
Jeg har gået hos flere behandlere hos Klinik Åboulevard. Pernille Herlevsens fysioterapi, Signes massage og Rasmus's træningsprogram har givet mig min krop tilbage fra smerte helvede. Kan kun takke dem for at have hjulpet mig med hver deres kompetencer.
Sofie Gillesberg R.
Go og kompetent behandling
hilda victoria petäjämaa A.
Super dejligt og hyggeligt sted
Karina S.
Kompetent behandling og hurtige tider
Jørgen M.
Meget høj faglighed .
Kjeld Ammentorp H.
Brilliant and professional fisiotherapists
Carlos L.
Et super godt sted, hvor man kan følge sig 100% sikker på at der bliver taget godt af ens problem.Kan varmt anbefalde dette sted.
Mette K.
Jeg har i mange år haft problemer med min nakke og lænd. Mange behandlere har haft forsøgt at hjælpe, men uden virkning.Efter at blive behandlet på klinik Åboulevard, hvor min krop blev set som en helhed, er jeg nu symptomfri. Fantastisk kompetent behandler, og imødekommende og lyttende.Kan kun give min bedste anbefalinger.
Christina G
Well equipped professionals who quicky diagnosed and treated my spine problem. Efficient booking and payment system. Happy with the great service!
Jan R.
Rigtigt godt sted til behandling af Ryg smerter. Fysioterapi der virkelig virker og hjælper i dagligdagen. Har gået der mange gange og er blevet væsentligt mere fleksibel.
Søren E.
Professional help and therapy for your spine.
Maciej B.
js_loader

Det siger de også om os

 • Havde store problemer med min ryg og er nu nærmest symptom fri efter kun 1 måned! Virkelig professionelt og et rigtig rart sted at komme. Kan kun anbefale andre at få behandling her. Specielt tak til Rasmus, som bare er sindssygt dygtig.
  Natalie Ostenfeldt Jespersen
 • Jeg lider af kroniske knæsmerter og har derfor brugt fysioterapeuterne i klinikken af to omgange; i 2013-2015, hvor jeg fik hjælp til at komme i gang med vedholdende og smertefri træning, og så igen her i 2017 efter et tilbagefald, som jeg nu er godt ovre. Jeg har kun ros til overs for fysserne her i klinikken, som jeg anbefaler til alle jeg kender
  Stine Linde
 • Ville træne op til marathon, men fik mig desværre en knæskade på vejen. Jeg fik anbefalet Klinik Åboulevarden og kontaktede dem straks. Efter 3 måneder løber jeg 7-8 km igen, juhu. Super professionelt sted – man får virkelig noget for pengene på de 30 minutter hver session varer. Fantastisk sted!
  Sarah Sonja Hugger
Flere udtalelser
Prøv vores klinik på Vesterbro

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking