Prøv vores klinik på Vesterbro, klinikwestend.dk
Har du spørgsmål, så fang os på3536 6662
Det siger de om os ude i byen Positive Udtalelser

Albuesmerter

Rigtig mange bøvler dagligt med albuesmerter uden rigtig at kende årsagen. For de fleste vil albuesmerter være forårsaget af en arbejdsskade eller en sportsskade. Hos Klinik Åboulevard har vi stor erfaring med at hjælpe patienter, der bøvler med daglige smerter i albuen.

Vil du bestille en tid til behandling af albuesmerter, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 35 36 66 62 eller kontakte os via kontaktformularen til højre. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

Årsager til smerte i albue

Smerter i albuen bliver ofte beskrevet som tennisalbue, golfalbue eller musearm. Som oftest vil smerterne være forårsaget af overbelastning i den ene eller anden form.

albuesmerter

Tennisalbue (lateral epikondylit) 

Har du smerter på ydersiden af din albue, vil det som oftest betegnes som det, der kaldes en tennisalbue. Tennisalbue er en inflammation i albuen forårsaget af en overbelastning. Inflammationen sidder i den sene, som hæfter aller yderst på albuen. Det betyder, at smerterne forstærkes hver gang den muskel bliver brugt. Det kan enten være, hvis du løfter noget med strakt arm eller bliver trykket på ydersiden. Selvom tilstanden kaldes tennisalbue, er det langt fra kun folk, der spiller tennis, som er tilbøjelig til at udvikle det. Diagnosen kan udvikles af alle, som på den ene eller anden måde overbelaster deres albue. Den slags albuesmerter kan komme af både kortvarig og langvarig overbelastning. Albuen føles øm, når man trykker mod albuesmerterne.

Golfalbue (Medial epikondylit)

Har du smerter på indersiden af din albue, bliver det betegnet som det, der hedder en golfalbue. Ligesom med tennisalbue behøver man ikke nødvendigvis spille golf for at få konstateret tilstanden. Golfalbue kan i lige så høj grad blive konstateret ved en vis anden overbelastning. Denne slags albuesmerter kommer af betændelse i senefæstet på indersiden af albuen. Albuesmerterne mærkes derfor i indersiden og bliver værre, når man bevæger albuerne.

Museskade (musearm)

Går du til lægen og fortæller, at du har smerter i albuen, nakken og skulderen, vil lægen højst sandsynligt spørge dig, om du har et stillesiddende arbejde foran en computer. En museskade bliver nemlig forårsaget af langvarig og intens brug af en computermus. Den slags albuesmerter opstår således ved en anstrengelse af muskler, ledbånd, sener og nerver i armen. Som det er tilfældet med både tennisalbue og golfalbue, er en museskade en betændelsestilstand, der kan være årsag til mange daglige smerter. En museskade bør derfor behandles og tages lige så alvorligt som tennis- og golfalbue. Museskade afhænger af, hvordan du har anstrengt din skulder, arm, håndled og hånd. Derfor kan symptomerne også variere. Albuesmerterne kan derfor minde om en tennis- eller golfalbue.

museskade

Symptomer på museskade

 • Ondt i albuen, skulder, nakken eller håndleddet
 • Sovende fornemmelse i armen
 • Stivhed i skulderen, håndleddet eller albuen
 • Ømhed når musklerne i din underarm bliver berørt

Betændelse i slimsækken på ydersiden af albuen (olecranon bursit)

Er det snarere hævelser fremfor albuesmerter, du mærker på ydersiden af albuen? Disse hævelser kan skyldes betændelse i slimsækken på din albue. Det kan komme af en skade, et langvarigt tryk på området eller noget udefrakommende irritation. Betændelsen kan dog blive voldsommere efterhånden som tiden går, hvor den kan give rødme og albuesmerter. Her er smerterne kendetegnet ved, at de ikke bliver værre ved bevægelsen af albuerne.

Har du haft smerter over en længere periode, men er i tvivl om årsagen, er du mere end velkommen til at give os et kald på tlf. 35 36 66 62 eller bestille en tid i den lille boks til højre.

Er du medlem af Sygeforsikring Danmark kan du få tilskud til din behandling hos os. Læs mere om det her → Fysioterapi 

Hvordan behandles albuesmerter?

Hos Klinik Åboulevard har vi stor erfaring med behandling af enten tennis- og golfalbue eller musearm. Først og fremmest vil vi finde årsagen til, at du har udviklet albuesmerter. Er dine smerter forårsaget af en fysisk aktivitet såsom enten badminton eller golf, er det vigtigt, at du for en periode stopper med at dyrke sporten.

Det er dog ikke alle aktiviteter, man kan stoppe eller holde pause med at gøre. Er årsagen f.eks. dit arbejde, vil det selvfølgelig ikke være muligt at holde op. Vores mål er derfor at hjælpe og guide dig til nye siddestillinger eller små øvelser, som skal få dig så godt som muligt gennem arbejdsdagen uden for mange albuesmerter.

I klinikken vil vi gennem fysioterapi afhjælpe dine smerter. Dette vil gøres gennem udspænding- og styrke øvelser, som du også kan tage med hjem og bruge når du ikke er hos os i klinikken.

Gigalaser som behandling mod albuesmerter

Gigalaser til behandling mod smerte i albue

I klinikken kan vi behandle med gigalaser, som får inflammationer i kroppen til at hele 6 gange hurtigere, end hvis kroppen skulle klare helingsprocessen selv. Vi anbefaler at kombinere fysioterapi med gigalaser behandling, for at give dig det mest optimale resultat. Her kan du se vores → priser for gigalaser.

Slipper jeg nogensinde for smerter?

En tennisalbue, golfalbue eller museskade er for mange en længerevarende proces. Det kan derfor virke uoverskueligt, hvis man ikke føler der er nogen fremgang. Det er dog vigtigt at være tålmodig, og undgå al form for unødvendig belastning. Dertil kræver det samtidig, at øvelser bliver lavet kontinuerligt.

Kontakt os i dag og få en tid hurtigst muligt

Har du albuesmerter, enten grundet en golfalbue, tennisalbue eller museskade, er du velkommen til at give os et kald på tlf. 35 36 66 62 eller bestille en tid i den grønne boks øverst til højre.

   

Thank you so much to Maria McTurk for the massage she gave me ! Exactly what I needed. She is very professional, and I could feel how much she knows about bodies by the way she was treating my problem. She is as well a very kind person. Thank you once more !
Combe A.
Exceptional Physiotherapy Support for My Athletic JourneyAs a high-performance athlete, I've been a patient at Klinik Åboulevard for the past two years, and I'm extremely satisfied with Rasmus Andersen's physiotherapy services. His dedication and expertise have been crucial, not only in helping me recover from injuries but also in preventing them in my career. Highly recommended!
Lucas P.
Seriøs og super grundig behandling!
Rasmus K
I went to see Rasmus Andersen for a problem with my upper back and he has really been helping ease the pain and find solutions that I hope will be long lasting. I'm very happy with the treatment and he communicates and explains everything really well.
flora C.
Flinke mennesker- har været nogle gange for mit knæ og fået øvelser med hjem samt en IR laser behandling nogle gange. Det har desværre ikke virket for mig, men ellers god betjening og nok mindst lige så godt som andre steder.
poul martin B.
Jeg har gennem længere tid været udfordret af hovedpine.Hos Maria McTurk har jeg fået en professionel og effektiv massage, som har hjulpet på de smerter jeg har haft i flere år. Maria kommer derudover med forslag til supplerende behandlinger og der er et fint samarbejde med fysioterapeuterne, hvilket betyder at jeg oplever en faglig kompetent behandling af et personale som viser interesse for mine udfordringer. Udover det er Maria en venlig og imødekommende person som det er rart at komme hos.
Lisbeth H.
Jeg kan på det varmeste anbefale massage hos Maria.Maria tilbyder professionel behandling og hende varme og behagelige personlighed gør oplevelsen tryg og god.
christel T.
Maria er absolut den bedste massør, jeg nogensinde har været hos. Hun er super professionel og har hjulpet lig af med smerter og spændinger i ryggen.Jeg anbefaler hende stærkt.
Jonas S.
Maria McTurk er en super god massør, hun tager godt fat de rigtige steder, og hun er nærværende og kompetent.
Gitte Ørum M.
Gennem lang tid har jeg fået massage af Maria Mc Turk. Jeg kan varmt anbefale Maria som en dygtig og meget kompetent massør. Jeg går altid derfra med en følelse og oplevelse af at have modtaget lige præcis den massage, som jeg har brug for. Nærsom og alligevel med et fagligt dygtigt blik for, hvad min krop har brug for.
Jette F.
Jeg kan varmt anbefale behandlinger hos Maria McTurk! Hun er altid imødekommende og professionel, og får dig til at føle dig godt tilpas. Jeg går altid derfra med et smil og en god oplevelse.
Isabella N.
Maria yder virkelig professionelle og gode behandlinger. Jeg kan give mine bedste anbefalinger.
Stine N.
Efter to komplicerede hofteoperationer i hhv. 2018 og 2019 har jeg haft et langt genoptræningsforløb, hvor jeg bl.a. har pådraget mig overbelastningsskader i begge knæ samt i skuldre – sidstnævnte forårsaget af krykker. I sommeren 2020 blev jeg henvist af en speciallæge til Pernille Herlevsen, hvor jeg har været i genoptræningsforløb lige siden.Genoptræningen hos Pernille har fungeret rigtig godt. Det har været tilpasset netop til min situation, og løbende ændret i forhold til det aktuelle niveau. Pernille er god at sparre med, og hendes råd og vejledning har været en stor og vigtig hjælp, i et langt og slidsomt genoptræningsforløb. Jeg kan kun anbefale Pernille!
Mette J.
Gode dygtige behandlere og rart sted at komme. Kan klart anbefales. Tak for hjælpen.
Pelle G.
Super sted og behandler, der kan anbefales
Jette Outsen G.
Fantastisk forløb hos fysioterapeut Rasmus Andersen. Han har hjulpet mig ad flere omgange med invaliderende nakke- og skuldersmerter. Altid effektivt og trygt. Super professionel. De bedste anbefalinger herfra.
Trine K.
Jeg har gået til holdtræning hos Christian Skott i ca. et år nu, og er meget tilfreds med det. Christian har sammensat træningsprogrammer, som han løbende opdaterer, specielt til mine rygproblemer ifm. skoliosis. Christian er super dygtig og meget vidende. Holdtræningen er skræddersyet til de enkelte deltagere, hvilket fungerer rigtig godt for mig. Kan varmt anbefale klinikken og Christians behandling!
Benjamin Fingeret S.
Pernille Herlevsens behandlingsforløb har medvirket til, at jeg i dag kan udfolde mig fysisk, som jeg aldrig troede, at jeg skulle komme til igen efter en langt forløb med ryg- og hoftesmerter og hofteoperation. I en kombination af fokuseret individuel behandling og træningsforløb har jeg i dag opnået at være stort set smertefri. Så tak for det!
Frederikke J.
Efter besøg i dag hos fys Jesper Kruse, som ved samtale omkring min frossen skuler, bliver jeg glad og tryk når jeg går derfra. Er kompetent giver fyldestgørende svar og behandling og er i trygge rammer, en klar anbefaling at bruge fysioterapien ÅboulevardenI samme forbindelse kan jeg varmt anbefale massør Maria McTurk som kærlig og nænsom har hjulpet mig med de mange smerte, fra ikke at kunne komme til min arm, til nu at kunne masserer den, og en del af mine smerter nu er forsvundet, Maria forstod at læse mig, stor anbefaling herfra
Bente Lyng D.
Hjertevarme og kompetence - tak til Tine, der tryllede en tid frem til mig, da der var allermest brug for den.
Stine H
Jeg har af flere omgange været hos Åboulevarden fysio og kan kun give både Stian, Dennis og Laura den bedste anbefaling
Bo S.
I would like to share my experience after 6 month recovery trainings that I had in this clinic after my knee surgery (removed meniscus). First of all, I had smooth and easy registration via phone and english was not a problem. However, most important thing that I would like to highlight is professional and careful support that I got from Casper! I really enjoyed the way how he prepared for our trainings where he combined various exercises so you can work out and have fun at the same time. Moreover, he prepared few individual programs for working out at home. Overall, great experience and definitely I could recommend using this clinic.
Tadas P.
Came there with diagnosed neurological symptoms. They made me all-better.Really enjoyed the team training twice a week.
Gert A.
Jeg har gået hos flere behandlere hos Klinik Åboulevard. Pernille Herlevsens fysioterapi, Signes massage og Rasmus's træningsprogram har givet mig min krop tilbage fra smerte helvede. Kan kun takke dem for at have hjulpet mig med hver deres kompetencer.
Sofie Gillesberg R.
Go og kompetent behandling
hilda victoria petäjämaa A.
Super dejligt og hyggeligt sted
Karina S.
Kompetent behandling og hurtige tider
Jørgen M.
Meget høj faglighed .
Kjeld Ammentorp H.
Brilliant and professional fisiotherapists
Carlos L.
Et super godt sted, hvor man kan følge sig 100% sikker på at der bliver taget godt af ens problem.Kan varmt anbefalde dette sted.
Mette K.
Jeg har i mange år haft problemer med min nakke og lænd. Mange behandlere har haft forsøgt at hjælpe, men uden virkning.Efter at blive behandlet på klinik Åboulevard, hvor min krop blev set som en helhed, er jeg nu symptomfri. Fantastisk kompetent behandler, og imødekommende og lyttende.Kan kun give min bedste anbefalinger.
Christina G
Well equipped professionals who quicky diagnosed and treated my spine problem. Efficient booking and payment system. Happy with the great service!
Jan R.
Rigtigt godt sted til behandling af Ryg smerter. Fysioterapi der virkelig virker og hjælper i dagligdagen. Har gået der mange gange og er blevet væsentligt mere fleksibel.
Søren E.
Professional help and therapy for your spine.
Maciej B.
js_loader

Det siger de også om os

 • Havde store problemer med min ryg og er nu nærmest symptom fri efter kun 1 måned! Virkelig professionelt og et rigtig rart sted at komme. Kan kun anbefale andre at få behandling her. Specielt tak til Rasmus, som bare er sindssygt dygtig.
  Natalie Ostenfeldt Jespersen
 • Jeg lider af kroniske knæsmerter og har derfor brugt fysioterapeuterne i klinikken af to omgange; i 2013-2015, hvor jeg fik hjælp til at komme i gang med vedholdende og smertefri træning, og så igen her i 2017 efter et tilbagefald, som jeg nu er godt ovre. Jeg har kun ros til overs for fysserne her i klinikken, som jeg anbefaler til alle jeg kender
  Stine Linde
 • Ville træne op til marathon, men fik mig desværre en knæskade på vejen. Jeg fik anbefalet Klinik Åboulevarden og kontaktede dem straks. Efter 3 måneder løber jeg 7-8 km igen, juhu. Super professionelt sted – man får virkelig noget for pengene på de 30 minutter hver session varer. Fantastisk sted!
  Sarah Sonja Hugger
Flere udtalelser
Prøv vores klinik på Vesterbro

Skriv til os!

Har du brug for en tid, så brug vores Online Booking